Mary Lynn Rajskub

Mary Lynn Rajskub
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :22.6.1971
Doğum Yeri:Trenton, Michigan

Amerikalı aktris. 24 dizisinde Chloe O'Brian karakteri ile bilinmektedir.


Mary Lynn Rajskub kendisini televizyon ile sinemadaki rolleri ve sahnedeki canlı performansları sayesinde çok yönlü ve dinamik bir oyuncu/yazar/yorumcu olarak geliştirmiştir.
Rajskub'ın son filmleri arasında başrolleri Amy Adams ve Emily Blunt'ın paylaştığı 'Sunshine Cleaning' ve Oscar ödüllü 'Little Miss Sunshine / Küçük Gün Işığım' bulunmakta.
Beyazperdede ilk kez Harrison Ford’la oynadığı “Firewall” ile boy gösterdi. Bu macera filminde ailesini cani bir banka soyguncusunun gazabından kurtarmaya çalışan bir adama yardım eden sadık asistanını oynuyordu.

24’te dördüncü sezonuna devam eden Rajskub, “Legally Blonde 2 / Bu Nasıl Sarışın 2”, “Sweet Home Alabama / Beni Unutma”, “Dude, Where’s My Car? / Çılgınlar ve Sevgililer”, “Storytelling” ve “Road Trip” adlı yapımlarda da rol aldı. “Punch Drunk Love”da Adam Sandler’ın kız kardeşini oynadı.
Rajskub, Los Angeles’a geldikten sonra David Cross ve Bob Odenkirk'ün ciddi beğeni toplayan güldürü skeç dizisi “Mr. Show with Bob and David” ve “The Larry Sanders Show”un kadrolarına alındı. “The Army Show” ve “The Downer Channel” adlı yapımlarda da yer aldı. Konuk oyuncu olarak “The King of Queens”, “News Radio”, “Veronica’s Closet” ve “Good Morning, Miami”de boy gösterdi. “Helter Skelter”ın yeniden çevriminde de oynadı.

Rajskub sanat okulu resim bölümüne girmiş ama orada sahne sanatlarını keşfetmiştir. Gerçekleştirdiği ilk “tek kişilik” gösterisinin ardından, “İzlediğim en tuhaf ve komik performanslardan birisiydi” şeklinde bir yorum almıştır. İşte o noktadan sonra yeteneklerini bir komedyen ve drama oyuncusu olarak şekillendirmeye başlamıştır.

Rajskub, Los Angeles’ta oturmaktadır.

Filmografisi
Julie & Julia (2009) - Helen
Sunshine Cleaning (2008) - Lynn
American Fork (2007) - Peggy Orbison
Little Miss Sunshine (2006) - Pam, tören hostesi
Firewall (2006) - Janet Stone
Mysterious Skin (2004) - Avalyn Friesen
Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003) - Reena Giuliani
Sweet Home Alabama (2002) - Dorothea
Punch-Drunk Love (2002) - Elizabeth
The Anniversary Party (2001) - Mary-Lynn
Storytelling (2001) - Melinda ('Fiction')
Dude, Where's My Car? (2000) - Zelmina, tarikat üyesi
Road Trip (2000) - kör Brenda
Man on the Moon (1999) - Friday's Mary
Magnolia (1999) (voice) - Janet, Frank'in asistanı

Görev Aldığı Yapımlar

Mary Lynn Rajskub Fotoğrafları

Mary Lynn Rajskub Fotoğrafları Mary Lynn Rajskub Fotoğrafları Mary Lynn Rajskub Fotoğrafları Mary Lynn Rajskub Fotoğrafları Mary Lynn Rajskub Fotoğrafları