Mathieu Kassovitz

Mathieu Kassovitz
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :3.08.1967
Doğum Yeri:Paris

Fransız oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Senaryosunun yazımını ve yönetmenliğini üstlendiği La Haine (1995) ile Cannes Film Festivalinde en iyi yönetmen seçilen Kassovitz'in çektiği filmler arasında Gothika (2003) da bulunuyor.

Kassovitz, Jean-Pierre Jeunet'in Amelie isimli filminde Nino Quincampoix'i canlandırmıştı.

Filmografi

Yönetmen

2011 Rebellion
2008 Babylon A.D.
2005 XY (Kısa Film)
2003 Gothika
2000 The Crimson Rivers
1997 Assassin(s)
1995 Protesto
1993 Métisse
1992 Assassins... (Kısa Film)
1991 Cauchemar Blanc (Kısa Film)
1990 Fierrot le pou (Kısa Film)

Televizyon

2020 Le Bureau des Légendes 
1996 Lumière sur un massacre

Yapımcı

2011 Rebellion
2008 Babylon A.D.
2008 Enfants de Don Quichotte (Belgesel)
2008 Johnny Mad Dog
2008 Louise Michel
2007 Les Deux Mondes
2006 White Palms
2006 Avida
2005 Nèg Maron
2004 La Chepor (Kısa Film)

Senaryo

2011 Rebellion
2008 Babylon A.D.
2000 The Crimson Rivers
1997 Assassin(s)
1995 La Haine
1993 Métisse
1992 Assassins... (Kısa Film)
1991 Cauchemar Blanc (Kısa Film)
1990 Fierrot le pou (Kısa Film)

Oyuncu

2023 The Blue Mauritius
2022 L'Astronaute
2021 The Way of the Wind
2021 Les Choses humaines
2021 Lui
2021 Les méchants
2020 Tek Kelimeyle Siyahi
2019 Banlieusards
2019 Le Chant du loup
2018 L.E.J.: La nuit (Kısa Video)
2017 Les réfugiés (Kısa Film)
2017 Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu
2017 Happy End
2017 Sparring
2017 De plus belle
2016 Le Gang des Antillais
2014 Nobody from Nowhere
2014 Wild Life
2013 Angélique
2012 Another Woman's Life
2012 Le Guetteur
2011 Rebellion
2011 Haywire
2008 Louise Hires a Contract Killer
2006 Avida
2005 Munich
2002 Asterix & Obelix: Mission Cleopatra
2002 Amen.
2001 Amélie
2001 Birthday Girl
1999 Jakob the Liar
1998 Pleasure (And Its Little Inconveniences)
1997 The Fifth Element
1997 Assassin(s)
1996 My Man
1996 A Self Made Hero
1996 News from the Good Lord
1995 The City of Lost Children
1995 La Haine
1995 Les Fleurs de Maria Papadopylou (Kısa Film)
1994 Elle voulait faire quelque chose (Kısa Film)
1994 Avant mais après (Kısa Film)
1994 See How They Fall
1994 Putain de porte (Kısa Film)
1993 Métisse
1992 Un été sans histoires
1992 Assassins... (Kısa Film)
1990 Fierrot le pou (Kısa Film)
1981 Next Year If All Goes Well
1979 Au bout du bout du banc
2016 Deux escargots s'en vont  (Kısa Film Seslendirme)

Televizyon

2020 Le Bureau des Légendes
2019 Platane
2019 Calls
2016 War & Peace
2015 The Bureau
1994 3000 scénarios contre un virus
1992 Touch and Die (TV Filmi)
1983 La Vie de Berlioz (Mini Dizi)
1978 Médecins de nuit

Görev Aldığı Yapımlar

Mathieu Kassovitz Fotoğrafları

Mathieu Kassovitz FotoğraflarıMathieu Kassovitz FotoğraflarıMathieu Kassovitz FotoğraflarıMathieu Kassovitz FotoğraflarıMathieu Kassovitz Fotoğrafları