Mathieu Kassovitz

Mathieu Kassovitz
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :3.8.1967
Doğum Yeri:Paris

Fransız oyuncu, yönetmen ve senaryo yazarı.

Senaryosunun yazımını ve yönetmenliğini üstlendiği La Haine (1995) ile Cannes Film Festivalinde en iyi yönetmen seçilen Kassovitz'in çektiği filmler arasında Gothika (2003) da bulunuyor.

Kassovitz, Jean-Pierre Jeunet'in Amelie isimli filminde Nino Quincampoix'i canlandırmıştı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2011 Rebellion
2008 Babylon A.D.
2003 Gothika
2000 The Crimson Rivers
1998 Article Premier (Kısa Film)
1997 Assassin(s)
1996 La Foret (Belgesel)
1995 La Haine
1993 Métisse
1992 Assassins... (Kısa Film)
1991 Cauchemar Blanc (Kısa Film)
1990 Fierrot le pou (Kısa Film)

Senarist Olarak

2011 Rebellion
2008 Babylon A.D.
2000 The Crimson Rivers
1997 Assassin(s)
1995 La Haine
1993 Métisse
1992 Assassins... (Kısa Film)
1991 Cauchemar Blanc (Kısa Film)
1990 Fierrot le pou (Kısa Film)

Yapımcı Olarak

2011 Rebellion
2008 Babylon A.D.
2008 Enfants de Don Quichotte (Belgesel)
2008 Johnny Mad Dog
2008 Louise Hires a Contract Killer
2007 Les Deux Mondes
2006 White Palms
2006 Avida
2005 Nèg Maron
2004 La Chepor (Kısa Film)

Oyuncu Olarak

2017 Valerian and the City of a Thousand Planets
2017 Happy End
2017 Sparring
2017 De plus belle
2016 War & Peace (TV Dizisi)
2016 Le Gang des Antillais
2016 Apocalypse Verdun (Belgesel)
2015 The Bureau (TV Dizisi)
2014 Nobody from Nowhere
2014 Wild Life
2013 Angélique
2012 Another Woman's Life
2012 Le Guetteur
2011 Rebellion
2011 Haywire
2008 Louise Hires a Contract Killer
2006 Avida
2005 Munich
2002 Asterix & Obelix: Mission Cleopatra
2002 Amen.
2001 Amélie
2001 Birthday Girl
1999 Jakob the Liar
1998 Pleasure (And Its Little Inconveniences)
1997 The Fifth Element
1997 Assassin(s)
1996 My Man
1996 A Self Made Hero
1996 News from the Good Lord
1995 The City of Lost Children
1995 La Haine
1995 Les Fleurs de Maria Papadopylou (Kısa Film)
1994 3000 scénarios contre un virus (TV Dizisi)
1994 Elle voulait faire quelque chose (Kısa Film)
1994 Avant mais après (Kısa Film)
1994 See How They Fall
1994 Putain de porte (Kısa Film)
1993 Métisse
1992 Touch and Die (TV Filmi)
1992 Un été sans histoires
1992 Assassins... (Kısa Film)
1990 Fierrot le pou (Kısa Film)
1983 La Vie de Berlioz (Mini Dizi)
1981 Next Year If All Goes Well
1979 Au bout du bout du banc
1978 Médecins de nuit (TV Dizisi)

Görev Aldığı Yapımlar

Mathieu Kassovitz Fotoğrafları

Mathieu Kassovitz Fotoğrafları Mathieu Kassovitz Fotoğrafları Mathieu Kassovitz Fotoğrafları Mathieu Kassovitz Fotoğrafları Mathieu Kassovitz Fotoğrafları