Matt Dillon

Matt Dillon
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :18.2.1964
Doğum Yeri:New York

ABD'li oyuncu, senarist ve yönetmen.

70'lerde başlayan kariyeri, 80'lerde gençlerin idolü olmasıyla devam etti. Çarpışma filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

Ailesinin kökeni İrlanda'ya dayanmaktadır. Annesi Mary Ellen bir ev hanımı, babası Paul Dillon ise Union Campta satış temsilcisi ve portre ressamıydı.

1979 yılında Vic Ramos tarafından Over the Edge isimli filmin kadrosuna çağrılır. Dillon'ın filmde gösterdiği performans beğenilince biri cinsel içerikli gençlik komedisi Little Darlings ve ciddi bir gençlik dramı olan My Bodyguard olmak üzere iki filmde daha rol alır.

2002 yılına gelindiğinde City of Ghosts isimli filmi yazıp, yönetip, başrolünü ise Gérard Depardieu ve James Caan ile paylaştı. 2 yıl sonra rol aldığı Crash filmi ile büyük çıkış yaptı. Performansı çok beğenildi ve kendisine Akademi Ödülü ve Altın Küre adaylıkları kazandırdı. Saturday Night Live skeçlerinde de yer alan Dillon, San Sebastian Film Festivali'nde Premio Donostia ile onurlandırıldı.

Filmografi

2019 Proxima
2019 Nimic (Kısa Film)
2018 The House That Jack Built
2018 Senin İçin Grace
2018 Kafadaki Bal
2017 Son Macera
2016 Süper Yetenek (Seslendirme)
2014 Kötülük Diyarı
2013 Sunlight Jr.
2013 Rehinci Dükkânı Vakaları
2013 Dolandırıcılık Sanatı
2012 Neredeyse Mükemmel
2011 Fish Gun (Kısa Film)
2010 Takers
2009 Armored
2009 İki Babalık
2008 Nothing But the Truth
2006 Sen, Ben ve Dupree
2005 Loverboy
2005 Herbie: Tam Gaz
2005 Factotum
2004 Employee of the Month
2004 Çarpışma
2002 Deuces Wild
2002 City of Ghosts
2001 Onunla Bir Gece
1999 Madonna: The Video Collection 93:99 (Video)
1998 Vahşi Şeyler
1998 Ah Mary Vah Mary
1997 Vücut Dili
1996 Harika Kızlar
1996 Grace of My Heart
1996 Albino Alligator
1995 Sonsuz İhtiras
1995 Frankie Starlight
1993 The Saint of Fort Washington
1993 Mr. Wonderful
1993 Madonna: Bad Girl (Kısa Video)
1993 Casus Avı
1992 Bekarlar
1991 Ölüm Öpücüğü
1989 Drugstore Cowboy
1989 Bloodhounds of Broadway
1988 Kansas
1987 The Pogues featuring Kirsty MacColl: Fairytale of New York (Kısa Video)
1987 The Big Town
1986 Native Son
1985 Target
1985 Rebel
1984 The Flamingo Kid
1983 Sokaktakiler
1983 Siyam Balığı
1982 Tex
1981 Liar's Moon
1980 My Bodyguard
1980 Little Darlings
1979 Over the Edge

Televizyon

2015 Wayward Pines
2011 Modern Family
2007 Simpson Ailesi (Seslendirme)
1991 Women & Men 2: In Love There Are No Rules (TV Filmi)
1987 Dear America: Letters Home from Vietnam (Belgesel Film – Seslendirme)
1982 American Playhouse

Yönetmen

2002 City of Ghosts

Televizyon

1999 Oz

Senaryo

2002 City of Ghosts

Görev Aldığı Yapımlar

Matt Dillon Fotoğrafları

Matt Dillon Fotoğrafları Matt Dillon Fotoğrafları Matt Dillon Fotoğrafları Matt Dillon Fotoğrafları Matt Dillon Fotoğrafları