Matthew Lewis

Matthew Lewis
Rol :Senarist
Doğum Tarihi :27.6.1989
Doğum Yeri:Londra

Matthew David Lewis (d. 27 Haziran 1989-Londra) İngiliz oyuncu. Harry Potter adlı film serisinde, Neville Longbottom adlı karakteri canlandırarak tanınmıştır.

Matthew beş yaşında amatör bir drama kulübüne katıldığından beri oyunculuk yapıyor. Neville rolünü memleketi Leeds'te halka açık yapılan seçmelerle aldı.

Matthew 'Heartbeat', 'Cirt Central', 'Where the Hear Is', 'Sharpe', 'Emmerdale', 'Dalziel and Pascoe' ve 'Some Kind Of Life' gibi televizyon dizilerinde rol aldı.

Matthew çekimleri olmadığı zamanlar, arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi, okumayı ve kısa hikâyeler yazmayı, Rock müzik dinlemeyi, bilgisayar oyunları oynamayı, spor yapmayı, özellikle golf oynamayı seviyor. Matthew, ayrıca, hava harp okulu öğrencisiydi. Yakın zamanda sinemacılığa da yoğun ilgi beslemeye başlayan genç oyuncu, aynı zamanda koyu bir Leeds futbol takımı taraftarı.

İlginç Ayrıntılar -Matthew sol elini kullanır. -Anthony ve Chris isminde iki abisi var. Anthony, aktörlük yapıyor.

Filmografi: -Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (2011) -Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (2010) -Harry Potter ve Melez Prens (2009) -Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007) -Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005) -Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004) -Harry Potter ve Sırlar Odası (2002) -Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001) -Some Kind of Life (1995)
Filmografi
   
2011     Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 2     Neville Longbottom    
2010     Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 1     Neville Longbottom    
2009     Harry Potter ve Melez Prens     Neville Longbottom    
2007     Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı     Neville Longbottom    
2006     The Queen's Handbag     Bilinmiyor    
2005     Harry Potter ve Ateş Kadehi     Neville Longbottom    
2004     Harry Potter ve Azkaban Tutsağı     Neville Longbottom    
2002     Harry Potter ve Sırlar Odası     Neville Longbottom    
2001     Harry Potter ve Felsefe Taşı     Neville Longbottom

Görev Aldığı Yapımlar

Matthew Lewis Fotoğrafları

Matthew Lewis Fotoğrafları Matthew Lewis Fotoğrafları Matthew Lewis Fotoğrafları Matthew Lewis Fotoğrafları Matthew Lewis Fotoğrafları