Mehmet Ali Gündoğdu

Mehmet Ali Gündoğdu
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :15.3.1963
Doğum Yeri:Sivas

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Usta yönetmen Ertem Eğilmez'in yıllarca yardımcılığını yapmıştır. Bugüne kadar birçok filmin birçok yerinde görev almıştır. Aralarında Yılmaz Güney, Kemal Sunal, İlyas Salman, Nuri Alço, Meral Zeren, Sırrı Elitaş, Serpil Çakmaklı gibi isimlerle çalışmıştır. 2018 yılında Türkiye Basın Birliği tarafından düzenlenen '2017'nin En'leri' ödül töreninde 'En İyi Yönetmen' ödülüne layık görülmüştür.

Geçirdiği rahatsızlık sebebiyle bir süre ara vermek zorunda kaldığı sinemaya yeni bir soluk getiren 'Yeni Akım' filmi Yarı Yol ile geri dönmüştür.

Filmografi

Yönetmen

2018 Yarı Yol
2007 Yarınsız Gece (TV Filmi)
2003 Çığlığın Dağlarda Yükselir
2003 Sen Hiç Güneşte Üşüdün mü?
2003 Güneş de Karanlığa Düşer
2001 Fakiro (TV Filmi)

Senaryo

2003 Çığlığın Dağlarda Yükselir
2003 Sen Hiç Güneşte Üşüdün mü?
2003 Güneş de Karanlığa Düşer

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Ali Gündoğdu Fotoğrafları

Mehmet Ali Gündoğdu Fotoğrafları Mehmet Ali Gündoğdu Fotoğrafları Mehmet Ali Gündoğdu Fotoğrafları Mehmet Ali Gündoğdu Fotoğrafları Mehmet Ali Gündoğdu Fotoğrafları