Mehmet Aslantuğ

Mehmet Aslantuğ
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :25.9.1961
Doğum Yeri:Samsun

Türk oyuncu.

Kafkasya göçmeni, Adige, çiftçi bir ailenin 5. ve son çocuğu olarak doğdu. Dört kız kardeşi vardır. Babası Abzah, annesi Ubıh'tır. Babası 48 yaşındayken kalp rahatsızlığından öldü. Babası öldüğünde 4 yaşındaydı. İlk, orta ve lise eğitimini ise Terme ilçesinde tamamladı. 1978 yılında işletme fakültesine kaydını yaptırdı ancak öğrencilik yıllarında, Deneme Sahneleri'nde başlayan oyunculuğunu, 1985 yılında, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme eğitimini bırakarak profesyonelleştirdi. 1993 yılında Detay Film'i kurdu. Arzum Onan'la evli. Can adında bir oğlu var.

Filmografi

2017 Direniş Karatay
2009 Aşkın İkinci Yarısı
2006 Ankara Cinayeti
1997 Akrebin Yolculuğu
1995 Bir Kadının Anatomisi
1994 Yengeç Sepeti
1993 Veysel Karani Hz. / Sonsuzluğun İki Yakası (Seslendirme)
1992 Kapıları Açmak
1991 Senin Yüzünden (Seslendirme)
1987 Sevgi Dünyası (Video Filmi)
1987 Ateşböceği
1986 Gün Doğmadan
1985 Akrep Burcu

Televizyon

2015 Racon
2015 Kördüğüm
2015 Aşkın Kokusu
2013 Ben Onu Çok Sevdim
2012 Veda
2012 Göç
2011 Canım Babam
2009 Hanımın Çiftliği
2003 Bir İstanbul Masalı
2001 Hırsız
2000 Merdoğlu
1998 Sıcak Saatler
1997 Yeni Bir Yıldız (TV Filmi)
1996 Kurtuluş
1995 İz Peşinde
1994 Gerilla (TV Filmi)
1993 Yalancı (TV Filmi)
1993 Süper Baba
1993 Barışta Savaşanlar
1992 Kopuk Dünyalar
1991 Karayar Köprüsü (TV Filmi)
1990 Vurguna İnmek
1990 Başka Olur Ağaların Düğünü
1989 İz Peşinde
1987 Belene

Yönetmen Olarak

2009 Aşkın İkinci Yarısı (Ayrıca Senarist ve Yapımcı)
1998 Sıcak Saatler

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Aslantuğ Fotoğrafları

Mehmet Aslantuğ Fotoğrafları Mehmet Aslantuğ Fotoğrafları Mehmet Aslantuğ Fotoğrafları Mehmet Aslantuğ Fotoğrafları Mehmet Aslantuğ Fotoğrafları