Mehmet Gürhan

Mehmet Gürhan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1900

İstanbul Belediye Konservatuarı’nı bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Yüksek bölümünü tamamladı. 1975 yılından itibaren İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev alan Mehmet Gürhan bir çok tiyatro oyununda rol aldı.

Aynı zamanda televizyon ve sinema yapımlarında oyuncu; reklam yapımlarında da oyuncu ve seslendirme sanatçısı olarak bulundu. Dialog Anlatım İletişim A.Ş. eğitim kurumunda uzun yıllardır hem spiker - sunucu adaylarına hem de bireysel, kurumsal ve özel eğitimlere katılan öğrencilere ses, nefes kullanımı, diksiyon, fonetik, oyunculuk ve konuşma alanlarında dersler vermektedir.


Filmografisi

  • Öyle Bir Geçer Zaman ki, 2011
  • Yaban Gülü, 2008
  • Ana Kuzusu, 2007 (Türkçe Seslendirme)
  • Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu, 2005
  • Ömer Seyfettin: Niçin Zengin Olamamış - Zeytin Ekmek, 2005
  • Ömer Seyfettin: Velinimet - Uçurumun Kenarında, 2005
  • Ömer Seyfettin: Harem, 2005
  • Asmalı Konak, 2002
  • Yıldızların Altında, 2002
  • Harry Potter ve Felsefe Taşı, 2001
  • Şaşı Felek Çıkmazı, 2000
  • Dedelerimi Evlendirirken, 2000
  • Hiç Yoktan Aşk, 2000

1990'lar

  • Eltiler, 1997
  • Avrenos'un Müşterileri, 1995
  • Bekle Dedim Gölgeye, 1990

1980'ler

  • Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, 1985
  • Davetsiz Misafir, 1983 (Seslendirme)

Rol Aldığı Bazı Oyunlar

  • Maskeliler
  • Ceza Kanunu
  • Yaban Ormanı
  • Hamlet
  • Karım ve Kızım
  • Gazete Gazete
  • Kafkas Tebeşir Dairesi
  • Gazeteciden Dost
  • Suç Ve Ceza
  • Troilus ile Cressida
  • Dans Eden Eşek
  • Vişne Bahçesi
  • Mikadonun Çöpleri
  • İkinci Ses

Ödülleri

  • Mikadonun Çöpleri, (Melih Cevdet Anday), Magazin Gazeteciler Derneği - En İyi Erkek Oyuncu
  • Suç ve Ceza, (Dostoyevsky), Lions Klüpleri - Yılın En İyi Erkek Oyuncusu Ödülü
  • Ceza Kanunu, (İ.Ahmet Refik Sekizinci), Afife Jale Ödülleri - Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Adayı
  • Maskeliler,(Ilan Hatsor),Muhsin Ertuğrul Ödülleri-Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
  • Maskeliler,(Ilan Hatsor),Sadri Alışık Ödülleri-Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
  • Maskeliler,Afife Jale ÖdülleriDrama Dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Görev Aldığı Yapımlar