Mehmet Tanrısever

Mehmet Tanrısever
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :2.1.1953
Doğum Yeri:Konya

Türk müzisyen, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Mehmet Tanrısever 1953 yılında Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Bağardı köyünde doğdu. Ekonomik nedenlerle ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Askerliğini yaptıktan sonra hiçbir sermayesi olmamasına rağmen iş kurmaya karar verdi. En büyük ideali hiçbir zaman yalan söylememek olan Mehmet Tanrısever 1976 yılında borç para ve birkaç bozuk makina ile iş kurdu. Büyük bir özveri ile çalışan ve işlerini ilerleten Mehmet Tanrısever Türkiye'nin tanınmış firmalarından biri olan Mert Çelik'i kurdu. Aynı dönemde sinema ve sanata da ilgi duydu. Sinemaya olan merakıyla 1989 yılında Feza isimli film şirketini kurdu ve ilk kez yapımcı olarak Minyeli Abdullah filmi ile Türk sinemasında ismini duyurdu. Bu filmin başarılı olması üzerine devamını çekti.

Minyeli Abdullah filminin devamı çekildikten sonra Çizme (1991) ve Benim Zaferim (1991) filmleriyle yapımcılığa devam etti. 1992 yılında Sürgün filmiyle ilk kez yönetmen ve senaryo yazarı olarak görev yaptı.

Bu filmle uluslararası 45. Salerno Film Festivali ve 11. Taşkent Film Festivali'nde ödüller aldı. Aynı dönemde birçok yerli filmin de yapımcılığını üstlendi. Kişisel hayatı ve dünyaya bakış açısıyla ilgili konuları içeren 'Varolmanın Yolunda Zengin Olmak' adlı kitabını yazdı.

1994 yılında Garip Bir Koleksiyoncu filminin yapımcılığını üstlenen Mehmet Tanrısever 1995'te 'Gökkuşağı' adlı TV dizisinde çalıştı. 2000 yılında Sürgün Öğretmen adlı filmin yine yapımcılığına soyundu. Bu filmden sonra bir süre sinema hayatına ara verdi.

Uzun zaman fabrika işleten Mehmet Tanrısever değişik dönemlerde sinema alanında kendini gösterdikten sonra 2000 yılından itibaren çoğunlukla fabrikasına zaman ayırdı. 28 Şubat sürecinin ardından işleri bozuldu. Uzunca bir süre zarar etti. İşlerini toparlayamayınca 2008 yılında fabrikasını kapatmak zorunda kaldı. Fabrikayı kapattıktan sonra sinema alanında çalışmaya devam etti. 1990'lı yıllarda çekmeye karar verdiği İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını anlatan film için çalışmalara başladı ve 15 aylık bir zamana mal olan Hür Adam'ı 2010 yılında gösterime soktu.

Filmografi

Yönetmen

2019 Hür Köle
2019 Bozkır
2010 Hür Adam
1992 Sürgün

Yapımcı

2019 Hür Köle
2019 Bozkır
2010 Hür Adam
1994 Garip Bir Kolleksiyoncu
1992 Sürgün
1991 Çizme
1991 Benim Zaferim
1990 Minyeli Abdullah 2
1989 Minyeli Abdullah

Senaryo

2019 Hür Köle
2019 Bozkır
2010 Hür Adam
1992 Sürgün

Oyuncu

2019 Hür Köle
2019 Bozkır

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Tanrısever Fotoğrafları

Mehmet Tanrısever Fotoğrafları Mehmet Tanrısever Fotoğrafları Mehmet Tanrısever Fotoğrafları Mehmet Tanrısever Fotoğrafları Mehmet Tanrısever Fotoğrafları