Memet Ali Alabora

Memet Ali Alabora
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :25.12.1977
Doğum Yeri:İstanbul

Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.


Oyuncu Mustafa Alabora ve Betül Arım çiftinin oğludur. 1993 yılında Özel Boğaziçi Lisesi sponsorluğunda yarı profesyonel bir tiyatro kurdu. Bu ekiple birkaç temsil oynadı. 1995-1997 yılları arasında ATV’de yayımlanan A Takımı programında çalıştı. Bu sırada kendini ilk kez tanıttığı Kara Melek adlı TV dizisinde rol almaya başladı. Ancak asıl ünlenmesi Yılan Hikayesi adlı TV dizisinde başrolde oynaması ile oldu.

1999 yılında ilk sinema filmi olan Türk - Yunan ortak yapımı “Kayıkçı” isimli filmde başrolü oynadı. Bu sırada İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi.

Memet Ali Alabora, ilk profesyonel tiyatro deneyimine ise Tiyatro İstanbul sahnesinde sergilenen Acaba Hangisi? adlı oyunla başladı.

Liseyi bitirince 3 yıl A Takımında çalıştı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde sahne hocalığı yaptı. Dondurmam Gaymak filminin oyuncu koçuydu.

Filmografi

Sinema Filmleri

• 1999 Kayıkçı-Kayıkçı
• 2002 Sır Çocukları-Reşo
• 2003 Abdülhamit Düşerken-Teğmen Arif
• 2004 Hababam Sınıfı Merhaba-Matkap Emre
• 2005 Hababam Sınıfı Askerde-Matkap Emre
• 2005 Şans Kapıyı Kırınca-Uçak Yolcusu
• 2005 Ayın Karanlık Yüzü-Yusuf
• 2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde-Murat
• 2006 Hababam Sınıfı 3,5-Matkap Emre
• 2006 Karınca Yuvası-Engin
• 2006 Eve Dönüş-Mustafa

Tv Filmleri

• 1996 Kara Melek (TV Dizisi) -Hakan
• 1999 Yılan Hikayesi (TV Dizisi) -Komiser Memoli
• 2004 Kasırga İnsanları (TV Dizisi) -Bukalemun Önder
• 2004 Hayalet (TV Dizisi) -Sonat
• 2003 Canım Kocacım (TV Dizisi) -Can Berke

Görev Aldığı Yapımlar

Memet Ali Alabora Fotoğrafları

Memet Ali Alabora Fotoğrafları Memet Ali Alabora Fotoğrafları