Meral Okay

Meral Okay
Rol :Senarist
Doğum Tarihi :20.10.1959
Doğum Yeri:Ankara

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu.

Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı.12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. Günümüzde ise (2011 yılında) 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin senaristliğini yapıyordu.

9 Nisan 2012 tarihinde sabah saatlerinde akciğer kanseri nedeniylehayata gözlerini yumdu.

Filmografisi

2000'ler

  • Yeditepe İstanbul, 2001
  • Koltuk Sevdası, 2001
  • Hiçbiryerde, 2001
  • O Şimdi Asker, 2002
  • Beynelmilel, 2006
  • Alia, 2008
  • Bir Bulut Olsam, 2009
1990'lar
  • Seni Seviyorum Rosa, 1992
  • İkinci Bahar, 1998
Senaryo yazarı
  •     Yasemince, 1997
  •     Asmalı Konak, 2002
  •     Fedai, 2007
  •     Bir Bulut Olsam, 2009
  •     Muhteşem Yüzyıl, 2011

Görev Aldığı Yapımlar

Meral Okay Fotoğrafları

Meral Okay Fotoğrafları Meral Okay Fotoğrafları Meral Okay Fotoğrafları Meral Okay Fotoğrafları