Merritt Wever

Merritt Wever
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :11.8.1980
Doğum Yeri:New York

ABD'li aktris.

Tam adı Siobhán Merritt Wever'dir. 2009-2015 yılları arasında yayınlanan ve Primetime Emmy Ödüllerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü kazandığı Hemşire Jackie filminde canlandırdığı Zoey Barkow karakteriyle tanınmıştır.

Fiorello H. LaGuardia High School ve Sarah Lawrence College'inden mezun olmuş ve New York'da oyunculuk eğitimi almıştır.

Filmografi

2018 Charlie Says
2018 Welcome to Marwen
2016 The Last Face
2015 Meadowland
2014 Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
2011 The Strange Ones (Kısa Film)
2010 Greenberg
2010 Tiny Furniture
2009 Mr. Softie
2009 The Missing Person
2009 The Messenger
2008 Righteous Kill
2007 Michael Clayton
2007 Into the Wild
2007 Neal Cassady
2005 12 and Holding
2004 A Hole in One
2003 Season of Youth
2003 Bringing Rain
2002 Signs
2001 Series 7: The Contenders
1999 The Adventures of Sebastian Cole
1998 The Hairy Bird
1998 Arresting Gena
1997 Alaska (Kısa Film)

Televizyon

2019 Unbelievable
2019 Run
2017 Godless
2016 The Walking Dead
2015 Nurse Jackie
2013 New Girl
2013 Remember Sunday (TV Filmi)
2012 The Good Wife
2007 Studio 60 on the Sunset Strip
2006 Conviction
2005 Quarterlife (TV Filmi)
2005 Law & Order
2005 NCIS
2004 Something the Lord Made (TV Filmi)
2003 The Wire
2002 Law & Order
2002 Law & Order: Criminal Intent
1997 Law & Order
1995 Blue River (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Merritt Wever Fotoğrafları

Merritt Wever Fotoğrafları Merritt Wever Fotoğrafları Merritt Wever Fotoğrafları Merritt Wever Fotoğrafları Merritt Wever Fotoğrafları