Metin Belgin

Metin Belgin
Rol :Senarist
Doğum Tarihi :4.2.1957
Doğum Yeri:Bursa

Türk oyuncu, senarist ve yönetmen.

1977 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu ve Bursa Devlet Tiyatrosu kadrosuna katıldı. 1979’dan beri İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen olarak çalışmakta olan Belgin halen sunuculuk, oyunculuk, senaristlik ve dublaj çalışmaları yapmaktadır.

Ayın Karanlık Yüzü (2005), Dehşet Gecesi (1989) ve Eksi Bir gibi yapımlarla tanınmıştır. Eksi Bir filmindeki performansıyla 2018 yılında New York Chelsea Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2017 Eksi Bir
2010 Fırça Darbesi (Kısa Film)
2009 Türkler Çıldırmış Olmalı
2007 Mavi Gözlü Dev
2005 Loufa kai parallagi: Seirines sto Aigaio
2005 Ayın Karanlık Yüzü
2003 O Şimdi Asker
2001 Hayatının Tek Yolculuğu
2000 Melekler Evi
1999 Kayıkçı
1995 Sokaktaki Adam
1993 Bir Kadın Yüzü
1991 Bekle Dedim Gölgeye
1990 Bütün Kapılar Kapalıydı
1989 Dehşet Gecesi
1985 Soykırım: Bulgar Zulmü (Seslendirme)
1984 Tutku
1984 Zavallılar (Seslendirme)

Televizyon

2017 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2016 46 Yok Olan
2015 Racon
2014 Aşktan Kaçılmaz
2014 Arka Sokaklar
2010 Ömre Bedel
2007 Binbir Gece
2007 Fedai
2004 Ah Be İstanbul (Mini Dizi)
2004 Çınaraltı (Mini Dizi)
1999 Kurtlar Sofrası (Mini Dizi)

Ödülleri

2018 New York Chelsea Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Eksi Bir

Görev Aldığı Yapımlar

Metin Belgin Fotoğrafları

Metin Belgin Fotoğrafları Metin Belgin Fotoğrafları Metin Belgin Fotoğrafları Metin Belgin Fotoğrafları Metin Belgin Fotoğrafları