Michael Douglas

Michael Douglas
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :25.10.1944
Doğum Yeri:New Jersey

ABD'li oyuncu ve yapımcı.

Tam adı Michael Kirk Douglas'tır. Bermuda'lı aktris Diana Dill ve Amerika'lı aktör Kirk Douglas'ın oğludur. Sinema hayatına 1962 yılında yardımcı yönetmen olarak başlamıştır. 1972 yılında Karl Malden ile başrolü paylaştığı San Fransisko Sokakları dizisiyle aktör olarak ün kazanır. Catherine Zeta-Jones ile evlidir. Bir kızı, bir oğlu vardır.

Guguk Kuşu (1975), Dünyanın Kaderi (1979), Trafik (2000), Öldüren Cazibe (1987) ve Amazon'da Fırtına (1984) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2022 Ant-Man and the Wasp: Quantumania
2019 Unbreaking America: Divided We Fall (Kısa Film)
2019 Avengers: Endgame
2018 Dong wu shi jie
2018 Ant-Man ve Wasp
2017 Gizli Kod
2015 Ant-Man
2014 Tehlikeli Oyun
2014 And So It Goes
2013 Behind the Candelabra
2013 Last Vegas
2011 Çapraz Ateş
2010 Borsa: Para Asla Uyumaz
2009 Yalnız Adam
2009 Beyond a Reasonable Doubt
2009 Hayalet sevgilim
2007 King of California
2006 Sen, Ben ve Dupree
2006 Fedai
2003 Babalar ve Oğulları
2003 Çılgın Dünürler
2001 Sakın Konuşma
2001 Onunla Bir Gece
2000 Trafik
2000 Harika Çocuklar
2000 Bob Dylan: Things Have Changed (Kısa Video)
1998 Kusursuz Cinayet
1997 Oyun
1996 Hayalet ve Karanlık
1995 Amerikan Başkanı
1994 Taciz
1993 Sonun Başlangıcı
1992 Temel İçgüdü
1992 Karanlığın Ötesi
1989 Kara Yağmur
1989 Güllerin Savaşı
1987 Öldüren Cazibe
1987 Borsa
1986 Voices of America: Hands Across America (Kısa Video)
1985 Nil'in İncisi
1985 Dans Tutkunları
1985 Billy Ocean: When the Going Gets Tough, the Tough Get Going (Kısa Video)
1984 Amazon'da Fırtına
1983 The Star Chamber
1980 C'est ma chance
1979 Running
1979 Dünyanın Kaderi
1978 Morts suspectes
1972 Napolyon ve Samantha
1971 Summertree
1970 Adam at Six A.M.
1969 Hail, Hero!
1966 Devlerin Gölgesinde

Televizyon

2022 Reagan & Gorbachev (Mini Dizi)
2021 Peki Ya...? (Seslendirme)
2021 The Kominsky Method
2019 Green Eggs and Ham (Seslendirme)
2011 Fineas ve Förb (Mini Dizi – Seslendirme)
2003 Freedom: A History of US (Belgesel – Seslendirme)
2002 Liberty's Kids: Est. 1776 (Seslendirme)
2002 Will & Grace
1976 San Francisco Sokakları
1972 When Michael Calls (TV Filmi)
1972 American Heritage - The American Revolution II: The Impossible War (Kısa Film)
1972 American Heritage - American Revolution I: The Cause of Liberty (Kısa Film)
1971 Tıp Merkezi
1971 The F.B.I.
1969 CBS Playhouse

Yönetmen

1975 San Francisco Sokakları

Yapımcı

2022 Starman
2018 Biz Hep Şatoda Yaşadık
2017 Çizgi Ötesi
2014 Tehlikeli Oyun
2006 Fedai
2003 Babalar ve Oğulları
2001 Onunla Bir Gece
1997 Yağmurcu
1997 Yüz/Yüze
1996 Hayalet ve Karanlık
1993 Amerikan Yapımı
1992 Radio Flyer
1991 Eyes of an Angel
1991 İkiz Kan
1991 Hard Promises
1991 Ölüm Silahı
1990 Çizgi Ötesi
1990 Courage Mountain
1985 Nil'in İncisi
1984 Amazon'da Fırtına
1984 Starman
1979 Dünyanın Kaderi
1979 Running
1975 Guguk Kuşu
1966 Devlerin Gölgesinde

Televizyon

2021 Reagan & Gorbachev (Mini Dizi)
2020 Ratched
2019 The Kominsky Method
1987 Starman

Görev Aldığı Yapımlar

Michael Douglas Fotoğrafları

Michael Douglas FotoğraflarıMichael Douglas FotoğraflarıMichael Douglas FotoğraflarıMichael Douglas FotoğraflarıMichael Douglas Fotoğrafları