Michael Peña

Michael Peña
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :13.1.1976
Doğum Yeri:Chicago

Amerikalı aktör ve müzisyen. 

Tam adı Michael Anthony Peña'dır. Daha çok Crash (2004), World Trade Center (2006), Shooter (2007), Observe and Report (2009), 30 Minutes or Less (2011), Tower Heist (2011), End of Watch (2012), Gangster Squad (2013), American Hustle (2013) ve Fury (2014) filmlerindeki performansıyla tanınır.

Michael Peña, 1976 yılında sosyal hizmet görevlisi Nicolasa ve düğme fabrikası çalışanı Eleuterio çiftinin çocukları olarak Chicago'da doğdu. Aslen çiftçi olan ailesi Meksika'dan göçmüştü. Babası Jalisco eyaletinden, annesi ise San Luis Potosí eyaletindendi. Peña, sinema kariyerine başlamadan önce bir süre Chicago'da Harris Bank adındaki bir bankada çalıştı.

Kariyeri

Peña, lise eğitimini tamamladıktan sonra Chicago’daki cast direktörünün tavsiyesiyle Los Angeles’a taşındı. İlk olarak TV dizileri ve düşük bütçeli, bağımsız filmlerde yan rollerde boy gösterdi.

Mike Peña için kariyerinin dönüm noktası 2004 ve 2005 yıllarında En İyi Film Akademi Ödülü'nü kazanan Million Dollar Baby ve Crash filmleri oldu. Her iki film de büyük beğeni toplarken, Peña özellikle Crash’teki duygusal performansıyla dikkat çekti. 2005 yılında FX'in Altın Küre ödüllü dizisi The Shield’da Dedektif Armando Renta karakteriyle on bölümde yer aldı. 2006'da ise Oliver Stone'un 11 Eylül saldırılarını konu alan World Trade Center filminde oynadı. Yine aynı yıl Meksikalı yönetmen Alejandro González Iñárritu'nun tek oscarlı Babil filminde de oynayarak üç yıl üste üste oscar kazanan yapımlarda yer almış oldu. Ertesi yıl Mark Wahlberg’le başrolünü paylaştığı Shooter’da acemi FBI ajanı Nick Memphis karakterini oynadı.

Michael Peña, 2009 yılında Seth Rogen ile Observe and Report filminde, 2012 yılında ise Jake Gyllenhaal ile End of Watch filminde başrolleri paylaştı. 2014'te United Farm Workers’ı kuran sendika lideri Cesar Chavez'in hayatını anlatan biyografik filmde Chavez'i canlandırdı. Aynı Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman ve Jon Bernthal ile birlikte II. Dünya Savaşı filmi olan Fury’de ise hispanik bir Amerikan askerini oynadı.

Özel hayatı

Peña, 2006 yılında Brie Shaffer ile evlendi bu evlilikten çiftin 2008'de Roman adında bir çocukları oldu. Peña, 2005 yılında annesinin adını verdiği Nico Vega adında bir rock grubu kurdu. Davulcu olarak yer aldığı bu grubu oyunculuk kariyerine odaklanabilmek için iki yıl sonra bıraktı. Sözlerini yazdığı ve 2013'te yayınlanan 'Beast' isimli parça Billboard'ın Hot Rock Songs listesinde #26. sıraya kadar yükseldi.

Filmografi

2021 Tom and Jerry
2020 Fantasy Island
2019 Dora ve Kayıp Altın Şehri
2018 Kaçakçı
2018 Gelecek Jenerasyon (Seslendirme)
2018 Logic: One Day ft. Ryan Tedder (Kısa Video)
2018 Extinction
2018 A Wrinkle in Time
2018 Ant-Man and the Wasp
2018 12 Strong
2017 ChiPs (Ayrıca Yapımcı)
2017 The Lego Ninjago Movie (Seslendirme)
2017 My Little Pony: The Movie (Seslendirme)
2016 War on Everyone
2016 Collateral Beauty
2015 Ant-Man
2015 The Vatican Tapes
2015 Vacation
2015 The Martian
2015 Hell and Back (Seslendirme)
2014 Cesar Chavez
2014 Frontera
2014 Fury
2013 Gangster Squad
2013 Turbo (Seslendirme)
2013 American Hustle
2012 End of Watch
2011 Battle: Los Angeles
2011 The Lincoln Lawyer
2011 The Good Doctor
2011 30 Minutes or Less
2011 Tower Heist
2010 Everything Must Go
2009 Observe and Report
2009 My Son, My Son, What Have Ye Done?
2008 The Lucky Ones
2007 Shooter
2007 Lions for Lambs
2006 Fifty Pills
2006 Babel
2006 World Trade Center
2005 Little Athens
2005 Sueño
2004 The Calcium Kid
2004 Crash
2004 Million Dollar Baby
2003 The United States of Leland
2003 Love Object
2001 Buffalo Soldiers
2000 Gone in 60 Seconds
1999 Bellyfruit
1998 Boogie Boy
1998 La Cucaracha
1997 Star Maps
1996 My Fellow Americans

Televizyon

2018 Narcos
2014 Chozen (Seslendirme)
2014 Gracepoint
2011 American Dad! (Seslendirme)
2010 Eastbound & Down
2008 My Name Is Earl
2006 Walkout
2005 CSI: Crime Scene Investigation
2005 The Shield
2004 NYPD Blue
2003 The Twilight Zone
2003 ER
2002 American Family
2002 Andy Richter Controls the Universe
2001 Roswell
2001 Men, Women & Dogs
2000 The District
1999 Tracey Takes On...
1999 Moesha
1999 Profiler
1999 Felicity
1998 Homicide: Life on the Street
1998 The Sentinel
1998 7th Heaven
1997 Touched by an Angel
1996 Pacific Blue

Video Oyunu

2016 Lego Marvel's Avengers (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Michael Peña Fotoğrafları

Michael Peña Fotoğrafları Michael Peña Fotoğrafları Michael Peña Fotoğrafları Michael Peña Fotoğrafları Michael Peña Fotoğrafları