Michel Piccoli

Michel Piccoli
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :27.12.1925
Doğum Yeri:Paris

Fransız bir oyuncudur.

Piccoli, Paris'te müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi piyanist, babası ise bir kemancıydı.

Oyunculuk kariyeri boyunca çeteciden, ayartıcı adama kadar birbirinden çok farklı rollerde göründü. Kariyeri boyunca 170 filmde rol aldı ve Jean Renoir, Jean-Pierre Melville, Jean-Luc Godard, Claude Lelouch, Jacques Demy, Claude Sautet, Louis Malle, Agnès Varda, Leos Carax, Luis Buñuel, Costa-Gavras, Alfred Hitchcock, Marco Ferreri, Jacques Rivette, Otar Iosseliani, Nanni Moretti, Jacques Doillon, Mario Bava, Manoel de Oliviera, Raul Ruiz, Theodoros Angelopoulos, Brigitte Bardot ve Alain Resnais gibi isimlerle çalıştı.

Piccoli üç kez evlendi. İlk eşi Éléonore Hirt'di ve ikinci eşi bir müzisyen olan Juliette Gréco'dı. Son olarak ise Ludivine Clerc ile evlendi. Ayrıca ilk eşinden Anne-Cordélia adında bir kızı vardır.
Piccoli politik olarak sol tarafta etkindir ve birçok kez Fransa'nın aşırı sağcı partisi Front National'e karşı olduğunu belirtmiştir.

Filmografi
Destinées (1954)
Ernst Thälmann (1955)
La mort en ce jardin (1956)
Les Sorcières de Salem (1957)
Le Doulos (1962)
Le Mépris (Nefret, 1963)
Diary of a Chambermaid (1964)
La Chance et l'Amour (1964)
All About Loving (1964)
Masquerade (1965)
The Sleeping Car Murders (1965)
Dom Juan ou le Festin de pierre (1965, TV)
Is Paris Burning? (1966)
La Curée]' (The Game is Over) (1966)
The War Is Over (1966)
My Love, My Love (1967)
Belle de jour (A Bela da Tarde, 1967)
Les Demoiselles de Rochefort (1967)
Benjamin (1968)
Danger: Diabolik (1968)
La Chamade (1968)
Dillinger Is Dead (Dillinger è morto, 1969)
La Voie lactée (1969)
Topaz (1969)
Les Choses de la vie (1970)
Max et les ferrailleurs (1971)
L'udienza (1971)
Liza (1972)
The Discreet Charm of the Bourgeoisie (Le charme discret de la bourgeoisie, 1972)
Wedding in Blood (1973)
La Grande Bouffe (The Grande Bouffe or Blow-Out, 1973)
Themroc (1973)
Don't Touch the White Woman! (1974)
Le fantôme de la liberté (1974)
Le Trio infernal (1974)
Vincent, Paul, François, et les Autres (1974)
Leonor (1975)
Sept morts sur ordonnance (1975)
La Dernière femme (1976)
Mado (1976)
F comme Fairbanks (1976)
Des enfants gatés (1977)
That Obscure Object of Desire (1977)
Neapolitan Mystery (1978)
Atlantic City (1980)
A Leap in the Dark (Salto nel vuoto) (1980)
Der Preis fürs Überleben (1980)
Espion Lève-toi (1981)
La Fille prodigue (1981)
Une étrange affaire (1981)
Beyond the Door (1982)
La Passante du Sans-Souci (1982)
Passion (1982)
Une chambre en ville (1982)
The General of the Dead Army (1983)
Le Prix du Danger (1983)
Success Is the Best Revenge (1984)
Viva la vie (1984)
La Diagonale du Fou (1984)
Adieu Bonaparte (1985)
Péril en la demeure (1985)
Partir, revenir (1985)
Mon beau-frère a tué ma soeur (1986)
Le Paltoquet (1986)
La Puritaine (1986)
Mauvais Sang (1986)
The Distant Land (1987)
Milou en Mai (1990)
The Children Thief (1991)
La Belle Noiseuse (1991)
Le Visionarium (The Timekeeper, 1992)
Les Cent et une Nuits de Simon Cinéma (1995)
Traveling Companion (1996)
Beaumarchais (1996)
Passion in the Desert (1997)
Genealogies of a Crime (1997)
I'm Going Home (2001)
That Day (2003)
C'est pas tout à fait la vie dont j'avais rêvé (2005 - yönetti)
Gardens in Autumn (2006)
Party (2006)
Boxes (2007)
Belle Toujours (2007)
De la guerre (2008)
The Dust of Time (2008)
We Have a Pope (Habemus Papam, 2011)
You Haven't Seen Anything Yet (2012)
Holy Motors (2012)
Lines of Wellington (2012)

Görev Aldığı Yapımlar

Michel Piccoli Fotoğrafları

Michel Piccoli Fotoğrafları Michel Piccoli Fotoğrafları Michel Piccoli Fotoğrafları Michel Piccoli Fotoğrafları Michel Piccoli Fotoğrafları