Müfit Kayacan

Müfit Kayacan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :17.1.1959
Doğum Yeri:Antalya

Türk oyuncu ve tiyatro yönetmeni.

Adana Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunudur. İlk 1983 yılında rol aldığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) kurucularındandır ve 25 sene genel sanat yönetmenliğini üstlenmiştir. Bu süreçte 32 farklı oyunda rol aldı ve 25 oyun yönetti. Aynı zamanda 10 sene Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı görevini yürüttü. Görevi süresince başlatılan birçok festivalden biri olan “Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği” 1993 yılında ilk kez 6 lisenin katılımıyla başladı. Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliği de yapmış olan Kayacan Likya Seyirlik Oyunlar Festivali'nin de fikir babasıdır. Birçok sosyal proje kapsamında köylere, cezaevlerine tiyatroyu taşımış ve antik mekanlarda oyunlar sergilemiştir. 'Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor' projesinin de yürütücülerindendir. Bazı televizyon dizisi ve filmlerde de rol almıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır. 2012 yılında Adım Tiyatro ile sahneye koyduğu ve aynı zamanda rol aldığı Kanlı Nigar oyunundaki “Abdi” rolüyle 16. Afife Tiyatro Ödülleri Müzikal ya da Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir.

Araç muayene videosundaki performansıyla da sosyal medyada fenomen olmuştur.

Filmografi

2021 Bayi Toplantısı
2019 Küçük Şeyler
2019 Aykut Enişte
2019 Kız Kardeşler
2018 Görülmüştür
2018 Son Çıkış
2017 Körfez
2017 Anons
2017 Yol Kenarı
2016 Kırık Kalpler Bankası
2016 Albüm
2015 Olur İnşallah
2015 Abluka
2008 Çılgın Dersane Kampta
2007 Çılgın Dersane

Televizyon

2019 Yüzleşme
2018 Adı Zehra
2018 Bartu Ben
2017 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2017 Tutsak
2016 Cesur ve Güzel
2015 Aşk Yeniden
2012 Şubat
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2006 Maçolar
2005 Kezban Yenge
2003 Şıh Senem

Tiyatro

2016 Entrikalı Dolap Komedyası
2014 Azizname
2013 Carmela y Paolino
2012 Heccav Yahut Şair Eşref'in Esrarengiz Macerası
2011 İnadına Yaşamak
2010 Fehim Paşa Konağı
2009 Vatan Kurtaran Şaban
2004 Definename
2003 Komşu Köyün Delisi
2002 Töre
2002 Rumuz Goncagül
2001 Yobaz
2000 Cimri
1999 Politikada Bir Sarı Çizmeli
1998 Aşk Grevi
1997 Düğün ya da Davul
1996 Köşe Kapmaca
1995 Öykülerin Azizliği
1994 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
1993 Nalınlar
1992 Kanlı Nigar
1991 Fehim Paşa Konağı
1990 Ay Işığında Şamata
1990 Canlar Ölesi Değil
1990 Sayım Suyum Yok
1989 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
1988 Keşanlı Ali Destanı
1987 Kırmızı Sokağın Suzanı
1986 Köşe Kapmaca
1985 Becerikli Kanguru
1985 Topuzlu
1984 Küçük Nasreddin
1984 Rumuz Goncagül
1983 Ormanın Bekçileri

Yönettiği bazı tiyatro oyunları

2010 Aşk Grevi
2002 Töre
1999 Politikada Bir Sarı Çizmeli
1993 Nalınlar
1992 Kanlı Nigar
1991 Fehim Paşa Konağı
1990 Ay Işığında Şamata
1990 Canlar Ölesi Değil
1990 Sayım Suyum Yok
1989 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
1988 Keşanlı Ali Destanı
1987 Kırmızı Sokağın Suzanı
1985 Becerikli Kanguru

Aldığı ödüller

2010 En İyi Komedi Erkek Oyuncu, Fehim Paşa Konağı
2009 Direklerarası Seyirci Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu, Vatan Kurtaran Şaban
1989 Altın Mask Tiyatro Ödülleri Mersin En İyi Yönetmen, Keşanlı Ali Destanı

Görev Aldığı Yapımlar

Müfit Kayacan Fotoğrafları

Müfit Kayacan Fotoğrafları Müfit Kayacan Fotoğrafları Müfit Kayacan Fotoğrafları Müfit Kayacan Fotoğrafları Müfit Kayacan Fotoğrafları