Muhammet Uzuner

Muhammet Uzuner
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :30.6.1965
Doğum Yeri:Samsun

Türk sinema, tiyatro oyuncusu ve yönetmen.

1992’de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü 'Oyunculuk Ana Sanat Dalı'’ndan mezun oldu. 1993 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Atölyesi’ni kurdu. Burada 2004 yılı sonuna kadar oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti.

Antalya’da bulunduğu süre içinde Tiyatro Atölyesi, Antalaya Belediye Tiyatrosu ve Antalya Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. 2006 yılından itibaren, İstanbul’da Tiyatro Pera’da oyunculuk yapmaktadır.

Tiyatro oyunlarının yanı sıra sinema filmleri ve TV dizilerinde de rol almaktadır.

Filmografi

2017 Taş
2016 Kocan Kadar Konuş: Diriliş
2016 Beginner
2015 Orman (Kısa Film)
2015 Husband Factor: Resurrection
2015 Dolanma
2014 Light Years
2013 Amok Koşucusu (Kısa Film)
2012 Küf
2011 Yurt
2011 Bir Zamanlar Anadolu'da
2010 Görünmeyen
2007 Münferit

Televizyon

2017 Sana Kalbimi Verdim
2015 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2014 Saklı Kalan
2012 Koyu Kırmızı
2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2011 Kalbim Seni Seçti
2009 Parmaklıklar Ardında
2008 Rüzgar
2008 Gece Gündüz
2008 Binbir Gece
2007 Bıçak Sırtı
2005 Memleket Hikayeleri - Hem Okudum Hem de Yazdım (TV Filmi)
2005 Emanet ve İhanet (TV Filmi)
2005 Ateşli Topraklar
2004 Perçem
2004 Büyük Yalan
2003 Şıh Senem
2002 Berivan
2002 Aslı ile Kerem
2000 Dadı
1997 Böyle mi Olacaktı?
1995 Çiçek Taksi

Tiyatro

Oyuncu Olarak

Ah Smyrna'm Güzel İzmir'im - Nesrin Kazankaya, Tiyatro Pera
Şerefe Hatıralar - Nesrin Kazankaya, Tiyatro Pera
Venedik Taciri - William Shakespeare, Tiyatro Pera
Ada (oyun) - Athol Fughard, Antalya Devlet Tiyatrosu
Öykülerin Azizliği
Gılgameş (oyun)
Alaaddin’in Sihirli Lambası
Bir Kahramana Ağıt
Nasreddin Hoca Birgün…
Bir Şehnaz Oyun - Turgut Özakman
Kubilay - Ülker Köksal
Asiye Nasıl Kurtulur? - Vasıf Öngören
Özgürlük Oyunu
Deli Dumrul - Güngör Dilmen
Montserrat
Androcles ile Aslan
Nemrut

Yönetmen Olarak

Taziye - Murathan Mungan
Misafir - Bigesu Erenus
Ayı - Anton Çehov
Teklif - Anton Çehov
Yerma - Federico Garcia Lorca
Çılgın Dünya - Lope de Vega
Kubilay - Ülker Köksal
Ada - Athol Fughard
Asiye Nasıl Kurtulur? - Vasıf Öngören
Uçlar
Deli Dumrul - Güngör Dilmen

Ödülleri

2013 TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülü - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Öyle Bir Geçer Zaman ki
2012 Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Bir Zamanlar Anadolu’da

Görev Aldığı Yapımlar

Muhammet Uzuner Fotoğrafları

Muhammet Uzuner Fotoğrafları Muhammet Uzuner Fotoğrafları Muhammet Uzuner Fotoğrafları Muhammet Uzuner Fotoğrafları Muhammet Uzuner Fotoğrafları