Murat Ercanlı

Murat Ercanlı
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :11.1.1965
Doğum Yeri:Antalya

Türk oyuncu.

Cumhuriyet Üniversitesi mezunudur. Bir dönem Antalya Şehir Tiyatroları'nda çalışmıştır. Antalya Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nu kuruluşunda yer almıştır. İlk kez Entrikalı Dolap Komedyası oyunuyla sahneye çıkmıştır. Ekranlarda ise ilk kez 1996 yılında Tatlı Kaçıklar dizisinde görünmüştür. Sinemadaki ilk rolünü 2012 yılı yapımı Belin Kapanı filminde oynamıştır.

Filmografisi

2019 Kral Midas'ın Hazinesi
2019 Hasbihal
2018 Dua Et Kardeşiz
2017 Semur
2017 Marlon
2016 Mezeci Çırağı
2016 Nefrin
2016 Kuyu
2015 Kafes
2015 Hannas: Karanlıkta Saklanan
2015 Azazil 2: Büyü
2014 Çalsın Sazlar
2014 Azazil: Düğüm
2012 Berlin Kaplanı

Televizyon

2019 Nöbet
2014 Kiraz Mevsimi
2014 Diriliş: Ertuğrul
2014 Arka Sokaklar
2013 Çınar
2013 Nizama Adanmış Ruhlar
2013 Küçük Kıyamet
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Sudan Bıkmış Balıklar
2012 Şefkat Tepe
2011 İnsan Aldandı
2011 Aklın Başına Gelsin
2009 Sakarya Fırat
2009 Tek Türkiye
2003 Esir Şehrin İnsanları
2002 Kurşun Asker
2002 Aşk Meydan Savaşı
1996 Tatlı Kaçıklar

Ödülleri

2013 Direklerarası En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Murat Ercanlı Fotoğrafları

Murat Ercanlı Fotoğrafları Murat Ercanlı Fotoğrafları Murat Ercanlı Fotoğrafları Murat Ercanlı Fotoğrafları Murat Ercanlı Fotoğrafları