Murat Han

Murat Han
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.5.1975
Doğum Yeri:Ankara

Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümü mezunu olduktan sonra Los Angeles'ta Stella Adler oyunculuk akademisini bitirmiş, 9 yıl kadar Amerika'da yaşamış ve oyunculuk yapmıştır. 2007 yılında ilk filmiyle Altın Portakal ödülü kazandı. Rol aldığı bir diğer film Nurgül Yeşilçay ile oynadığı Vicdan filmidir. Vazgeç Gönlüm, Ömre Bedel, Sensiz Olmaz, Eve Düşen Yıldırım, Sana Bir Sır Vereceğim gibi dizilerde rol aldı. Oyuncu, Sana Bir Sır Vereceğim ve Hatasız Kul Olmaz adlı televizyon dizilerinde başrolü oynamıştır.

Ayrıca 50. Altın Portakal Film Festivali'nde sunuculuğu Özge Özder ile paylaşmıştır.

Filmografi

2021 Âkif
2017 Kervan 1915
2011 Trophy
2011 Karadedeler Olayı
2008 Vicdan
2007 Mutluluk

Televizyon

2019 Savaşçı
2017 Evlat Kokusu
2014 Hatasız Kul Olmaz
2013 Sana Bir Sır Vereceğim
2012 Eve Düşen Yıldırım
2011 Sensiz Olmaz
2010 Ömre Bedel
2009 Hesaplaşma
2007 Vazgeç Gönlüm

Görev Aldığı Yapımlar

Murat Han Fotoğrafları

Murat Han Fotoğrafları Murat Han Fotoğrafları Murat Han Fotoğrafları Murat Han Fotoğrafları Murat Han Fotoğrafları