Murat Prosçiler

Murat Prosçiler
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :24.11.1975
Doğum Yeri:İstanbul

Türk sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu ve seslendirmendir.

1998 yılında Sandımay Sokak Tiyatrosu'nda oynadı. Kendisi ünlü çizgi film dizisi SüngerBob KareŞort'da Sünger Bob'u seslendirmiştir. 2005'te Şebnem Ferah'ın Çakıl Taşları isimli video klibi ve Kolpa'nın Son Nefesim ve Yatağın Soğuk Tarafı adlı kliplerinde de oynamıştır. Kliplerde ona Sırp model Sara Vulovic eşlik etmiştir. Kendisi aynı zamanda 2008 yılından beri Merlin adlı dizide Merlin karakterini seslendiriyor. Ayrıca Hey Arnold! çizgi dizisindeki sakar Eugene'i seslendirmiştir.

Rizzoli ve Isles'da She Works Hard For The Money (O, Para İçin Çok Çalışıyor) bölümünde Lucas Bilton rolüne seslendirme yapmıştır. Madagaskar Penguenleri isimli çizgi filminde de bir bölümlük seslendirme yapmıştır. ICarly ve Zack ve Cody'nin Lüks Yaşamı ismindeki dizilerde de bir bölümlük seslendirme yapmıştır. Back at the Barnyard isimli çizgi filmde de Otis'in küçüklüğünü seslendirmiştir. Desperative Housewives dizisinde bir bölümlük seslendirme yaptı. 2013 yılında 20 dakika isimli dizide Dr. Kerim Solmaz rolünü canlandırdı.

Filmografi

2016 Deccal 2
2015 Pinhan
2014 Çılgın Kamp
2013 Babam Beni Mimar Zannediyor
2012 Bir Çocuk Sevdim
2010 Büşra
2009 Ecinniler
2009 Ölü Yaprak Vuruşu
2008 Nisan Balığı
2007 Senden Başka
2006 Potkal (Kısa Film)
2004 İki Genç Kız

Televizyon

2016 Asla Vazgeçmem 
2015 Baba Candır
2015 Nizama Adanmış Ruhlar
2015 Poyraz Karayel
2015 Sessiz Yalanlar (TV Filmi)
2014 Karadayı
2013 20 Dakika
2013 Galip Derviş
2011 İnsan Aldandı
2010 Kader Çizgisi
2010 Kollama
2010 Sevimli Küçük Yalancılar
2009 Kavak Yelleri
2008 Emret Komutanım
2008 Ölümsüz Kahramanlar
2005 Beşinci Boyut
2004 Büyük Buluşma
2004 Camdan Pabuçlar
2003 Çınaraltı
2003 Şizofren Aşk (TV Filmi)
2002 Koçum Benim
2002 Sırlar Dünyası
2001 90-60-90
2001 Kör Talih
2001 Nisan Yağmuru
1999 Kıvılcım
1997 Baba Evi
1997 İlişkiler

Seslendirme

2016 Ege ile Gaga
2013 Max Maceraları: Dinoterra
2012 Açlık Oyunları
2012 Pretty Little Liars
2012 Revolution
2012 Süngerbob Kareşort
2012 Süngerbob'un Noel Ruhu
2012 Transformers Prime
2012 Yenilmezler
2012 Yeşil Fener
2012 Yu-Gi-Oh
2011 Bizim Rock Grubu
2011 Çılgın Aptal Aşk
2011 İlk Yenilmez: Kaptan Amerika
2011 Korku Gecesi
2011 Project X
2011 Rizzoli ve Isles
2011 Salgın
2011 Savaş Atı
2011 Taht Oyunları
2010 Başlangıç
2010 Sevgililer Günü
2008 Madagaskar Penguenleri
2008 Merlin
2008 Parti Tırtılları
2008 Sevimli Dinazor Tatilde
2007 Back at the Barnyard
2007 iCarly
2007 Ocean's 13
2006 Click
2006 Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı
2005 Avatar: Son Hava Bükücü
2005 Spongebob: The Movie
2005 Zack ve Cody'nin Lüks Yaşamı
2004 How I Met Your Mother
2004 Scooby Doo 2
2004 Umutsuz Ev Kadınları
2003 Lorenzo'nun Karısı
2003 The O.C.
2002 8 Mil
2002 Dawsons Creek
2002 Scooby-Doo
2001 Aşkına Eşkıya
1999 Kurt Kapanı
1999 The Cider House Rules
1998 Aynalı Tahir
1996 Hey Arnold!
1988 Tavşan Roger
1986 Alf

Video Klipler

2005 Çakıl Taşları - Şebnem Ferah
2010 Son Nefesim - Kolpa
2011 Yatağın Soğuk Tarafı - Kolpa
2012 Son Tango - Mehtap Meral

Görev Aldığı Yapımlar

Murat Prosçiler Fotoğrafları

Murat Prosçiler Fotoğrafları Murat Prosçiler Fotoğrafları Murat Prosçiler Fotoğrafları Murat Prosçiler Fotoğrafları Murat Prosçiler Fotoğrafları