Mustafa Alabora

Mustafa Alabora
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :16.03.1946
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

İstanbul Şişli'de doğup, büyüyen Mustafa Alabora, Sabahattin Alabora ve Nur Hayat Fatma Pınar'ın oğludur. Talatpaşa Ortaokulu'nu bitirdikten sonra, İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun olmuştur. 1968-1969 yıllarında Halk Oyuncuları'nda oynadıktan sonra, Vasıf Öngören, Halil Ergün ve Erdoğan Akduman'la Ankara Birliği Sahnesi'ni kurdu. 1972 yılında siyasi tutuklu olarak 2,5 yıl cezaevinde kaldı. Kent Oyuncuları, İstanbul Şehir Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu gibi tiyatrolarda pek çok rolde oynadı. TV'de pek çok seslendirme yaptı. Uzun yıllar MSM - Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı ve tiyatro bölüm başkanlığını sürdürdü. Kurtuluş (1994), Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit (2020) ve Red Kit Daltonlar'a Karşı (1975) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Mustafa Alabora, oyuncu Memet Ali Alabora'nın babası ve Derya Alabora'nın kuzenidir. Ünlü Türk bestekarı Selahattin Pınar dayısıdır.

Filmografi

2020 Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit
2019 Son Eylül (Kısa Film)
2018 Ailecek Şaşkınız
2016 İftarlık Gazoz
2015 Madımak: Carina'nın Günlüğü
2015 Diktatör Adolf Hitler'in Hayatının Esrarengiz Yönleri
2014 İyi Biri
2012 Uzun Hikâye
2011 Entelköy Efeköy'e Karşı
2008 Kilit
2007 Bir İhtimal Daha Var
2005 Ayın Karanlık Yüzü
1991 Bir Kadın Düşmanı (Seslendirme)
1989 Dehset Gecesi
1988 Ateş Böceği (Seslendirme)
1987 Prenses
1987 Kızımın Kanı (Seslendirme)
1986 Yolcu (Seslendirme)
1986 Gülçiçek
1981 Deliler Koğuşu
1980 Talihli Amele
1977 Akrep Yuvası (Seslendirme)
1975 Soysuzlar (Seslendirme)
1975 Red Kit Daltonlar'a Karşı (Seslendirme)
1975 Halime'nin Kızları (Seslendirme)
1975 Ah Nerede (Seslendirme)
1972 Sahtekar
1972 Kopuk
1967 Balatlı Arif

Televizyon

2015 Poyraz Karayel
2005 Yanık Koza
2004 Kasırga İnsanları (Mini Dizi)
2001 Cinlerle Periler
1997 Kara Melek
1994 Kurtuluş (Mini Dizi)
1992 Savcı
1991 Schwarz Rot Gold
1988 Uğurlugiller

Görev Aldığı Yapımlar

Mustafa Alabora Fotoğrafları

Mustafa Alabora FotoğraflarıMustafa Alabora FotoğraflarıMustafa Alabora FotoğraflarıMustafa Alabora FotoğraflarıMustafa Alabora Fotoğrafları