Naci Taşdöğen

Naci Taşdöğen
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :3.03.1963
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

İstanbul Anadolu ve Yapı Meslek Lisesi mezunudur. Ardından 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Şehir Tiyatrosu sanatçısı olan Taşdöğen, sinema, tiyatro ve dublaj alanlarında çeşitli ödüller kazanmıştır. Sungun Babacan'ın tavsiyesiyle Donald Duck karakterini seslendirmeye başlamıştır. Orijinal sesini dünyada seslendirebilen tek kişidir. Bu konuda ABD'de aldığı patent bile vardır. Ayrıca Kardeşleri Erkan Taşdöğen ve Selahattin Taşdöğen de kendisi gibi oyunculuk yapmaktadır.

Emret Komutanım (2005), Emret Komutanım: Şah Mat (2007) ve Gemide (1998) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Hanzap
2019 Me Nokta Ali
2018 Koyver Gitsin
2015 Bizim Batman
2014 Muppets Aranıyor
2014 Eyvyah Eyvah 3
2013 Size Deniz Getireceğim
2013 Dursun Çavuş
2012 Van Gölü Canavarı
2010 Çakal
2007 Emret Komutanım: Şah Mat
2003 O Şimdi Asker
2002 Kolay Para
1999 Asansör
1999 Üçüncü Sayfa
1999 Azize: Bir Laleli Hikayesi
1998 Gemide
1997 Oda (Kısa Film)
1997 Ağır Roman
1997 Mektup
1985 Şaban Pabucu Yarım

Televizyon

2017 Bakkalgazi
2015 Zeyrek ile Çeyrek (Mini Dizi)
2015 Küçük Kıyamet
2013 Emret Komutanım Yeniden (Mini Dizi)
2012 Kendimize Doğru
2011 İnsan Aldandı
2008 Gece Gündüz
2008 Emret Komutanım
2006 Sahne (TV Filmi)
2004 Avrupa Yakası
2004 3. Tür
2003 Lise Defteri
2002 İyi Aile Robotu
2002 Vaka-i Zaptiye (Mini Dizi)
2000 Melek Karım
2000 Evdeki Hesap
1999 Yılan Hikayesi
1997 Eltiler
1995 Oğlum Adam Olacak
1995 Çiçek Taksi
1993 Süper Baba

Seslendirme

2017 Kral Arthur: Kılıç Efsanesi
2017 Justice League: Adalet Birliği
2015 Minyonlar
2014 Galaksinin Koruyucuları
2013 Şirinler
2013 Sevimli Canavarlar Üniversitesi
2013 Murat Kaptan - UK2911
2007 Arı Filmi
2006 Ayı Kardeş 2
2005 Robotlar
2005 Kebab Connection
2004 Mulan II (Video)
2004 Köpekbalığı Hikayesi
2004 Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
2004 Aslan Kral 1,5
2003 Stiç Filmi
2002 Yıldız Savaşları: Bölüm 2
2002 Lilo ve Stiç
1999 Asteriks ve Obeliks: Sezar'a Karşı
1998 Bir Böceğin Yaşamı
1994 Aslan Kral
1990 DuckTales: The Movie - Treasure of the Lost Lamp

Televizyon

2001 Şirinler

Görev Aldığı Yapımlar

Naci Taşdöğen Fotoğrafları

Naci Taşdöğen Fotoğrafları Naci Taşdöğen Fotoğrafları Naci Taşdöğen Fotoğrafları