Nanni Moretti

Nanni Moretti
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :19.08.1953
Doğum Yeri:Brunico

Nanni Moretti (d. 19 Ağustos 1953, Bruneck-Brunico, İtalya), İtalyan yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu. Özellikle, 2001 yılında Cannes Film Festivalinde Altın Palmiyeye değer görülen ve İtalya'nın Oscar adayı olan filmi Oğul Odası ile tanınır.
Filmografisi

    Io sono un autarchico ('I Am Self Sufficient', 1976)
    Ecce bombo (1978)
    Bianca (1984)
    La messa è finita (1985)
    Palombella rossa (1989)
    Caro diario (1994)
    Aprile (1998)
    Il Giorno della prima di Close Up (1996, kısa film)
    La stanza del figlio (Oğul Odası, 2001)
    Il caimano (2006)
    Caos Calma (Quiet Chaos,2008)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Annem, Mia Madre , 2015, Yönetmen,Senarist,Oyuncu,Yapımcı
  • To Each His Own Cinema, To Each His Own Cinema , 2007, Yönetmen,Senarist,Oyuncu
  • Oğul Odası, Stanza del figlio, La , 2001, Yönetmen,Senarist,Oyuncu,Yapımcı

Nanni Moretti Fotoğrafları

Nanni Moretti Fotoğrafları Nanni Moretti Fotoğrafları Nanni Moretti Fotoğrafları Nanni Moretti Fotoğrafları Nanni Moretti Fotoğrafları