Nazan Kesal

Nazan Kesal
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :28.3.1969
Doğum Yeri:Manisa

Türk oyuncu.

Asıl adı Nazan Kırılmış'tır. Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde doğmuş, ilk, orta ve liseyi Salihli'de okumuştur. Salihli Ticaret Lisesi'nden mezun olduktan sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro - Oyunculuk bölümünü 1991 yılında bitirmiştir. Yüksek lisansını ise Beykent Üniversitesi Sinema TV bölümünde tamamlamıştır.

1996 - 2004 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı. 2004 başında Bursa Devlet Tiyarosu'na atanan sanatçı, Ankara Sanatevi Tiyatrosu, Tiyatro Ayna, Tiyatro İstanbul, Diyarbakır Sanat Merkezi gibi özel topluluklarda da çalıştı.

Nazan Kesal, 18 Aralık 2005 tarihinde oyuncu Ercan Kesal ile evlendi. Poyraz adında bir oğlu vardır.

Filmografi

2020 Nasipse Adayız
2019 Şuursuz Aşk
2018 Tuzdan Kaide
2018 Aydede
2017 Kırık Kalpler Bankası
2017 Kaygı
2017 The Present (Kısa Film)
2016 Kardeşim Benim
2015 Unmade Bed (Kısa Film)
2015 Toz Bezi
2015 Gri bölge (Kısa Film)
2015 Delibal
2013 Daire
2012 Shift 12-48 (Kısa Film)
2012 Küf
2010 Saç
2008 Vicdan
2008 Hüküm (Kısa Film)
2006 İklimler
2002 Uzak
2001 Yazgı
1999 Sara
1996 İstanbul Kanatlarımın Altında
1994 Bir Sonbahar Hikayesi
1993 Gölge Oyunu
1992 Cazibe Hanım'ın Gündüz Düşleri

Televizyon

2020 Çocuk
2019 Halka
2018 Fazilet Hanım ve Kızları
2015 Analar ve Anneler
2014 Bugünün Saraylısı
2012 Kayıp Şehir
2010 Aşk ve Ceza
2008 Cennetin Çocukları
2005 Rüzgarlı Bahçe (Mini Dizi)
2004 Yadigar
2004 Aliye
2003 Mühürlü güller (Mini Dizi)
2002 Berivan (Mini Dizi)
1995 Bizim Aile (Mini Dizi)
1993 Tatlı Betüş
1993 Süper Baba

Görev Aldığı Yapımlar

Nazan Kesal Fotoğrafları

Nazan Kesal Fotoğrafları Nazan Kesal Fotoğrafları Nazan Kesal Fotoğrafları Nazan Kesal Fotoğrafları Nazan Kesal Fotoğrafları