Nazan Şoray

Nazan Şoray
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1900

Türk ses sanatçısı.

Türk sinemasının önemli oyuncularından Türkân Şoray'ın kız kardeşi olan Nazan Şoray, sinema oyunculuğundan şarkıcılığa geçiş yapmıştır. Birçok filmde küçük yaşta rol alan Nazan Şoray toplam 28 filmde rol almıştır.Başlıca bilinen filmleri Acı Günler ve Balayı dır. Müzik kariyerindeki ilk çıkışını Selami Şahin imzalı 'Sana Merhaba Dedim'le yaptı. Daha sonra 45'lik plakların artık satmaz olduğu günlerde piyasaya çıkan Barış Manço bestesi 'Hal Hal' ile o günlerde kayda değer bir ticari başarı yakaladı. Nazan Şoray, 1990'ların ikinci yarısından sonra müzik kariyerini noktalamıştı. Ancak 2011 yılında Mültecin Olayım isimli albümü çıkardı.

Diskografi
Teselliye Sen Gerek (1981)
Dünyanın Sekizinci Harikası (1984)
Naz Dudaklım (1991)
Deli Rüya (1994)

45'likler
Yalnızlık (1976)
Merhaba Dedim (1978)
Hal Hal(1980)
Mültecin Olayım (2011)

Tiyatro
Üvey Karım

Görev Aldığı Yapımlar

Nazan Şoray Fotoğrafları

Nazan Şoray Fotoğrafları Nazan Şoray Fotoğrafları Nazan Şoray Fotoğrafları Nazan Şoray Fotoğrafları Nazan Şoray Fotoğrafları