Nermin Özses

Nermin Özses
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1930

Sanat hayatına 1950'li yıllarda tiyatro ile başlayan Nermin Özses, çeşitli oyun ve operetlerde rol aldıktan sonra, 1967 yılından itibaren sinema filmlerinde yardımcı rollerde oynamıştır. Küçük rollerle Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunmuş sanatçılardandır. Beyazperdenin 'Nermin abla'sı, son yıllarında Kemal Sunal filmlerinin vazgeçilmez oyuncuları arasına girmiştir.1987'de hayata veda etmiştir.

Filmografisi

 

1980'ler

  • İffet, 1982
  • Davaro, 1981
  • Üç Kağıtçı, 1981
  • Devlet Kuşu, 1980
  • Banker Bilo, 1980

1970'ler

  • Kuma, 1979
  • Seven Sevene, 1979
  • Petrol Kralları, 1978
  • İçimdeki Yangın, 1978
  • Yüz Numaralı Adam, 1978
  • Çöpçüler Kralı, 1977
  • Gülşah Küçük Anne, 1976
  • Arabacının Aşkı, 1976
  • Meraklı Köfteci, 1976
  • Adalı Kız, 1976
  • Taksi Şoförü, 1976
  • Güngörmüşler, 1976
  • Hanzo, 1975
  • Diyet, 1974
  • Sultan Gelin, 1973
  • Balıkçı Osman, 1973
  • Yalancı Yarim, 1973
  • Güllü Geliyor Güllü, 1973
  • Vahşetin Esirleri, 1972
  • Sen Alın Yazımsın, 1972
  • Sezercik Aslan Parçası, 1972
  • Ateş Parçası, 1971
  • Keloğlan Aramızda, 1971
  • Fatoş Talihsiz Yavru, 1970
  • Fadime, 1970
  • Son Günah, 1970
  • Adsız Cengaver, 1970

1960'lar

  • Kınalı Yapıncak, 1969
  • Kadın Değil, Baş Belası, 1968
  • Kızılcıklar Oldu mu, 1967
  • Zengin ve Serseri, 1967
  • Çalıkuşu, 1966
  • Yankesicinin Aşkı, 1965
  • Ayşecik Çıtı Pıtı Kız, 1964

Görev Aldığı Yapımlar