Nesrin Cavadzade

Nesrin Cavadzade
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :30.7.1982
Doğum Yeri:Bakü

Azerbaycan asıllı Türk dizi ve sinema oyuncu.

Nesrin Cavadzade, Bakü'de doğdu ve Türkiye'ye 11 yaşında geldi. Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca Şahika Tekand Studio Oyuncuları'nda oyunculuk üzerine eğitim aldı.

Üniversiteden sonra 'Yersiz Yurtsuz' dizisinde başrolü üstlenerek televizyon dünyasına adım attı ve projeden hemen sonra aynı zamanda dizinin de yönetmeni olan Cemal Şan'ın ünlü Aşk Üçlemesinin ikinci filmi olan 'Dilber'in Sekiz Günü'nde başrolde yer aldı. Bu filmdeki rolüyle Erzurum, Bursa ve Ankara Film Festivalleri'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödüllerina layık görüldü. Bu başarının ardından yine yönetmenliğini Cemal Şan'ın yaptığı 'Acı' filminde rol aldı ve sergilediği performansla eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı.

Sinema dışında 'Samanyolu' ve 'Al Yazmalım' gibi televizyon projelerinde de yer alan oyuncu, 2011 yılında Hasan Tolga Pulat'ın yönettiği 'Güzel Günler Göreceğiz' filminde oynadı ve canlandırdığı Anna karakteriyle 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu', 23. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ise 'En İyi Kadın Oyuncu' seçildi. 2012 yılında 'Ağır Roman'ın televizyon uyarlaması olan 'Ağır Roman Yeni Dünya' dizisindeki Kara Leyla rolüyle yer aldı. Dizi uzun soluklu olmasa da oyuncu, canlandırdığı karakterle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

Daha çok sinema oyunculuğuyla anılmak istediğini vurgulayan ve kariyeri sinemadaki başarılarıyla öne çıkan oyuncu 2014 yılında da bu başarısını sürdürdü. Kutluğ Ataman'ın son filmi Kuzu, Erol Mintaş'ın ilk uzun metrajı Annemin Şarkısı ve Çanakkale Harbini anlatan Son Mektup'ta yer alan oyuncu, Kuzu ile 51. Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandı.

Filmografi

2020 Aşk Tesadüfleri Sever 2
2018 El desentierro
2015 Son Mektup
2014 Kuzu
2014 Annemin Şarkısı
2013 Derin Nefes Al (Kısa Film)
2011 Güzel Günler Göreceğiz
2011 Yangın Var
2010 Acı
2009 Gitmek: Benim Marlon ve Brandom
2008 Dilber'in Sekiz Günü
2007 Pazar - Bir Ticaret Masalı

Televizyon

2019 Yasak Elma
2019 Bizim Hikaye
2017 Fi
2016 Kış Güneşi
2015 Çanakkale Yüzyıllık Mühür
2014 Küçük Ağa
2013 Görüş Günü Kadınları
2012 Ağır Roman Yeni Dünya
2011 Al Yazmalım
2010 Samanyolu
2007 Yersiz Yurtsuz

Ödülleri

2008 19. Ankara Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Dilber'in Sekiz Günü
2008 3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Dilber'in Sekiz Günü
2008 3. Erzurum Dadaş Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Dilber'in Sekiz Günü
2008 42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu Performansı, Dilber'in Sekiz Günü (Aday)
2011 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Güzel Günler Göreceğiz
2011 23. Ankara Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Güzel Günler Göreceğiz
2011 23. Ankara Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Yangın Var
2014 51. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Kuzu

Görev Aldığı Yapımlar

Nesrin Cavadzade Fotoğrafları

Nesrin Cavadzade Fotoğrafları Nesrin Cavadzade Fotoğrafları Nesrin Cavadzade Fotoğrafları Nesrin Cavadzade Fotoğrafları Nesrin Cavadzade Fotoğrafları