Nihat Durak

Nihat Durak
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :22.8.1964

Türk senarist ve yönetmen.

Sinemaya Ziya Öztan ve Tomris Giritlioğlu'nun yanında yönetmen yardımcısı olarak adım attı. 1987 yılında Ateşten Günler isimli TRT filminde yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Yaban isimli filmle yönetmenliğe başladı. Halen televizyon filmleriyle yönetmenliğe devam etmektedir.

İlk Aşk (2006) ve Babam (2017) filmleriyle tanınmıştır. İlk Aşk filmiyle 2007 yılında düzenlenen 14. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ve Yılmaz Güney ödüllerini kazanmıştır.

Ayrıca bu filmde rol alan Neslihan Atagül Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ve Raffaelle Çedolini Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2018 Kapı
2017 Babam
2012 Mutlu Aile Defteri
2006 İlk Aşk

Televizyon

2016 Familya
2016 Babam ve Ailesi
2015 Asla Vazgeçmem
2011 Zehirli Sarmaşık
2009 Ömre Bedel
2009 Hanımın Çiftliği
2009 Son Bahar
2008 Rüzgar
2005 Ödünç Hayat
2004 Kasırga İnsanları
2000 İstanbul'da Bir Malatyal
2001 Yılan Hikayesi
1999 Yüzleşme
1999 Köstebek
1996 Yaban (TV Filmi)
1996 Kurtuluş
1996 Hayat Bazen Tatlıdır
1987 Ateşten Günler

Senaryo

2017 Babam

Televizyon

2005 Seni Çok Özledim
1996 Yaban (TV Filmi)

Oyuncu

2001 Yılan Hikayesi

Görev Aldığı Yapımlar

Nihat Durak Fotoğrafları

Nihat Durak Fotoğrafları Nihat Durak Fotoğrafları Nihat Durak Fotoğrafları