Nisan Dağ

Nisan Dağ
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.1.1986
Doğum Yeri:İstanbul

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarım Bölümü’nden bölüm ikincisi olarak mezun oldu. Aldığı iki vakıf bursuyla Columbia Üniversitesi'nin Film Yönetmenliği programından 2013 yılında yüksek lisans mezunu oldu.

2009 yılında gerçekleştirdiği The Ballade of Lady & Bird adlı kısa filmi, 4. KargART Video Festivalinde, Bilkent Üniversitesi-Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi-Öğrenci İşleri Seçkisinde ve 21. Ankara Uluslararası Film Festivalinde gösterildi. Tuna Kiremitçi'nin yönettiği 2009 tarihli Adını Sen Koy ve David Grubin'in yönettiği 2011 tarihli Downtown Express filmlerinde Sanat Yönetimi bölümünde çalıştı. New York'ta çektiği kısa filmler ABD’deki film festivallerinde gösterildi. HBO’da yayınlanan bir filmde sanat yönetmenliği yaptı. 7. Paso Öğrenci Filmleri Fesivali’nin başkanlığını yaptı.

MTV’nin Rebel Music serisinin 'Turkey: Flowers of Gezi Park' (Gezi Parkı Çiçekleri) adlı Türkiye bölümünün yönetmenliğini yaptı. Bu bölüm 30 Nisan 2015 tarihinde yayınlandı. Ardından Goethe Enstitüsü için, 'Suriye’den Sulukule’ye' adlı bir belgesel çekti. Bir kadın sinemacılar kolektifi olan Film Fatales İstanbul’un kurucularından biridir.

Yönetmenliğini, senaryosunu ve yapımcılığını Esra Saydam ile birlikte üstlendiği ilk uzun metrajlı 2014 yapımı filmi Deniz Seviyesi ile 15. Milano Uluslararası Film Festivalinde ve 21. Altın Koza Film Festivalinde En İyi Yönetmen ödüllerini filmin diğer yönetmeni Esra Saydam ile birlikte kazandılar. Ayrıca 2015 yılında Slamdance Film Festivalinde Onur Ödülü kazandı. İstanbul Altın Lâle Film Festivalinde Ulusal Yarışma bölümüne seçildi.

Filmografi

Yönetmen

2020 Bir Nefes Daha
2014 Deniz Seviyesi
2014 Marvelous Fishman (Kısa Film)
2011 Onion Boy (Kısa Film)
2009 The Ballade of Lady & Bird (Kısa Film)

Yapımcı

2016 Dancer on the Snow
2014 First Prize
2011 Onion Boy

Senaryo

2020 Bir Nefes Daha
2014 Deniz Seviyesi
2014 Marvelous Fishman (Kısa Film)
2011 Onion Boy (Kısa Film)
2009 The Ballade of Lady & Bird (Kısa Film)

Oyuncu

2019 Onun Filmi

Görev Aldığı Yapımlar

Nisan Dağ Fotoğrafları

Nisan Dağ Fotoğrafları Nisan Dağ Fotoğrafları Nisan Dağ Fotoğrafları Nisan Dağ Fotoğrafları