Noomi Rapace

Noomi Rapace
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :28.12.1979
Doğum Yeri:Hudiksvall

İsveçli oyuncu.

Annesi Nina Norén, İsveçli bir aktris, babası Rogelio Durán, ise İspanyol bir Flamenko şarkıcısıydı. Rapace 2007'deki ölümüne dek babasıyla çok az görüştü. Beş yaşındayken annesi ve üvey babasıyla birlikte İzlanda'ya taşındı. Yedi yaşındayken, Hrafn Gunnlaugsson'un 'Í skugga hrafnsins' adlı filminde figüran olarak rol aldı. Bu deneyimden sonra aktris olmaya karar verdi. 15 yaşındayken evinden ayrılıp Stockholm'deki bir tiyatro okuluna yazıldı. 1996 yılında, ilk TV dizisi Tre Kronor'da yer buldu. Uzun yıllar tiyatro çalışmalarını sürdürdü. Yeniden sinemaya dönüşü ise başarılı oldu. Maddi zorluk çeken bir anneyi canlandırdığı 2007 yapımı Danimarka filmi Daisy Diamond alkış aldı.

Lisbeth Salander karakterini canlandırdığı 'Milenyum Üçlemesi' filmlerinde aynı kategoride Avrupa Film Ödülleri'nde aday olarak En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Sherlock Holmes: Gölge Oyunları, Prometheus gibi yüksek bütçeli filmlerde oynadı.

İsveçli yönetmen Ola Rapace ile evlidir.

Filmografi

2020 The Secrets We Keep
2019 Angel of Mine
2019 Close
2018 Stockholm
2017 Yedinci Hayat
2017 Yaratık: Covenant
2017 Alien: Covenant - Prologue: The Crossing (Kısa Film)
2017 Alien: Covenant – Advent (Kısa Video)
2017 Gizli Kod
2017 Bright
2016 Kırılma
2015 44. Çocuk
2014 Kirli Para
2013 İntikam Benim
2012 The Rolling Stones: Doom and Gloom (Kısa Video)
2012 The Peter Weyland Files: Quiet Eye, Elizabeth Shaw (Kısa Video)
2012 The Peter Weyland Files: 'Prometheus' Transmission (Kısa Video)
2012 Öldüren Tutku
2012 Prometheus
2011 Sherlock Holmes: Gölge Oyunları
2011 Ölümün Sesi
2010 Svinalängorna
2009 Ejderha Dövmeli Kız
2009 Ateşle Oynayan Kız
2009 Arı Kovanına Çomak Sokan Kız
2007 Daisy Diamond
2006 Enhälligt beslut (Kısa Film)
2006 Du & jag
2005 Toleransens gränser (Kısa Film)
2005 Blodsbröder
2003 En utflykt till månens baksida (Kısa Film)
2003 Capricciosa
1997 Sanning eller konsekvens

Televizyon

2019 Jack Ryan
2010 Millennium (Mini Dizi)
2008 Labyrint
2007 Labyrint mobisodes (Mini Dizi)
2005 Lovisa och Carl Michael (TV Filmi)
2004 Älskar, älskar och älskar (TV Filmi)
2003 Tusenbröder
2002 Stora teatern (Mini Dizi)
2001 Röd jul (Kısa Film)
2001 Pusselbitar (Mini Dizi)
1997 Tre kronor

Yapımcı

2019 Close
2018 Stockholm
2018 Bruce Lee and the Outlaw (Belgesel)

Müzik Videoları

2014 Eez-eh
2012 Doom and Gloom

Ödülleri

2008 Bodil Awards - En İyi Kadın Oyuncu, Daisy Diamond
2008 Robert Award - En İyi Kadın Oyuncu, Daisy Diamond
2010 Nymphe d’Or - En İyi Kadın Dizi Oyuncusu, Bin Yılın Üçlemesi (TV versiyonu)
2010 Nymphe d’Or - En İyi Kadın Oyuncu, The Girl with the Dragon Tattoo
2010 Guldbagge Awards - En İyi Kadın Oyuncu, The Girl with the Dragon Tattoo
2010 New York Film Critics Online Award - Breakthrough Performer, The Girl with the Dragon Tattoo
2010 Satellite Awards - Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu, The Girl with the Dragon Tattoo
2010 São Paulo International Film Festival - En İyi Kadın Oyuncu, Beyond
2010 Hollywood Film Festival - Spotlight Award
2011 Empire Awards - En İyi Kadın Oyuncu, The Girl with the Dragon Tattoo
2011 Rome Film Festival - En İyi Kadın Oyuncu, The Monitor
2012 Amanda Awards - En İyi Kadın Oyuncu, The Monitor

Görev Aldığı Yapımlar

Noomi Rapace Fotoğrafları

Noomi Rapace Fotoğrafları Noomi Rapace Fotoğrafları Noomi Rapace Fotoğrafları Noomi Rapace Fotoğrafları Noomi Rapace Fotoğrafları