Oğuz Şenol

Oğuz Şenol
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :8.6.1984
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Tam adı Ali Oğuz Şenol'dur. İstanbul Aydın Üniversitesi Sinema-TV bölümünden mezun olmuştur. Oyunculuğa 13 yaşında tiyatroda rol alarak başladı. Üniversite eğitimi sırasında ‘Osmantanerkır TV’ isimli gençlerin kısa film çekip yarıştığı tv programına katılıp kendi yazıp yönettiği kısa filmleriyle adından söz ettirmiştir. Başrolünde yer aldığı “Öteki” filmi Beykent Üniversitesi tarafından en iyi kısa film ödülüne layık görülmüştür.

'Bakir İzzetbegoviç' karakterini canlandırdığı “Aliya” isimli tiyatro oyunu yurt içi ve yurt dışında sahnelenmektedir. “Kavak Yelleri”, 'Çanakkale 1915', 'Bir Kız Sevdim”, 'Çınarın Gölgesinde”, 'Adını Sen Koy' ve “Komşular” gibi pek çok projede rol almış olan aktör; “Ali Oğuzla Sosyal Psikoloji” isimli belgeseli sunmuş ve Alman Yapımı bir Osmanlı belgeselinde de ‘Pargalı İbrahim’ karakteriyle 13 ülkede seyirci karşısına çıkmıştır.

TV kariyerine 2003 yılında yayınlanan Yalancısın Sen dizisiyle başlamıştır. 2009 yılı yapımı Adını Sen Koy filmiyle de sinemaya adım atmıştır.

Filmografi

2019 Şeytan-i İns
2012 Çanakkale 1915
2009 Adını Sen Koy

Televizyon

2018 Hakan: Muhafız
2018 Vatanım Sensin
2017 Rüya
2017 Komşular
2016 Adını Sen Koy
2015 Çınarın Gölgesinde
2014 Bir Kız Sevdim (TV Filmi)
2012 Farklı Desenler
2010 Kavak Yelleri
2009 Yalancısın Sen

Görev Aldığı Yapımlar

Oğuz Şenol Fotoğrafları

Oğuz Şenol Fotoğrafları Oğuz Şenol Fotoğrafları Oğuz Şenol Fotoğrafları Oğuz Şenol Fotoğrafları