Olivier Gourmet

Olivier Gourmet
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :22.7.1963
Doğum Yeri:Namur

Belçikalı aktör.

Belçika'nın Namur kentinde doğdu. Jean-Pierre ve Luc Dardenne'nin Le Fils'deki rolüyle 2002 Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. La Promesse, Rosetta ve L'Enfant'da da yer aldı.

Filmografi

2017 The Midwife
2017 The Young Karl Marx
2016 Chocolat
2016 The Unknown Girl
2016 The Woman in the Silver Plate
2016 A Wedding
2015 L'Affaire SK1
2015 The Night Watchman
2015 April and the Extraordinary World
2015 L'Odeur de la mandarine
2015 En mai, fais ce qu'il te plait
2014 Two Days, One Night
2014 Madame Bovary
2014 The Gate
2013 Grand Central
2013 Violette
2013 The Marchers
2011 The Minister
2011 The Kid with a Bike
2011 My Wife's Romance
2010 Nothing to Declare
2010 Black Venus
2009 Angel at Sea
2009 Altiplano
2009 Park Benches
2008 Mesrine
2008 Lorna's Silence
2008 Home
2007 Hidden Love
2006 The Colonel
2006 Les Brigades du Tigre
2006 Congorama
2005 L'Enfant
2005 Le Couperet
2005 Burnt Out
2004 Le pont des Arts
2003 Time of the Wolf
2003 Where Is Madame Catherine?
2002 The Son
2002 A Piece of Sky
2002 Safe Conduct
2002 Peau d'Ange
2001 Sur mes lèvres
2001 The Milk of Human Kindness
2000 Nationale 7
1999 Rosetta
1999 Nadia and the Hippos
1998 Those Who Love Me Can Take the Train
1996 La promesse

Ödülleri

2011 Magritte Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, The Minister
2011 Mar del Plata Uluslararası Film Festivali Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, The Minister
2009 Karlovy Vary Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Angel at Sea
2006 Jutra Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Congorama
2002 Cannes Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, The Son
2002 Fajr Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, The Son
2002 Joseph Plateau Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, The Son
2002 Joseph Plateau Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, A Piece of Sky
1996 Namur Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, La promesse

Görev Aldığı Yapımlar

Olivier Gourmet Fotoğrafları

Olivier Gourmet Fotoğrafları Olivier Gourmet Fotoğrafları Olivier Gourmet Fotoğrafları Olivier Gourmet Fotoğrafları Olivier Gourmet Fotoğrafları