Onur Ünsal

Onur Ünsal
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :16.8.1985
Doğum Yeri:İzmir

Türk oyuncu.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan 2006 yılında mezun olduktan sonra Oyun Atölyesi'nde Testosteron, Azrail'in Gözyaşları ve Hırçın Kız; DOT'ta ise Çok Uzak isimli oyunlarda rol aldı. Ayrıca Krek'te Hoop Gitti Kafa adlı oyunda Bartu Küçükçağlayan ile birlikte performans sergilemiştir.

İlk kez 2000 yılında yayınlanan Hırsızın Oğlu isimli TV dizisiyle kameralar önüne çıkmıştır. Sinemadaki ilk rolüne ise 2004 yılı yapımı Eğreti Gelin filmiyle çıkmıştır. Eğreti Gelin (2005), Erkek Tarafı Testosteron (2013), Devrim Arabaları (2008) ve Pandora'nın Kutusu (2008) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 The Second Night (Kısa Film)
2018 Aden
2017 Yol Ayrımı
2015 Rodi (Kısa Film)
2013 Erkek Tarafı Testosteron
2013 Jîn
2011 Kaybedenler Kulübü
2010 New York'ta Beş Minare
2008 Devrim Arabaları
2008 Bir Varmış Bir Yokmuş
2008 Pandora'nın Kutusu
2008 Pazar - Bir Ticaret Masalı
2007 İki Ekmek Bi' Yoga (Kısa Film)
2006 Şaşkın
2005 The Function of Cinematographic Orgasm (Kısa Film)
2005 Eğreti Gelin
2005 Zincirleme Film Tamlaması (Kısa Film)

Televizyon

2011 İstanbul'un Altınları
2009 Canım Ailem
2007 Ezo Gelin
2001 Tatlı Hayat
2000 Hırsızın Oğlu

Görev Aldığı Yapımlar

Onur Ünsal Fotoğrafları

Onur Ünsal Fotoğrafları Onur Ünsal Fotoğrafları Onur Ünsal Fotoğrafları Onur Ünsal Fotoğrafları Onur Ünsal Fotoğrafları