Orçun Benli

Orçun Benli
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :27.1.1980
Doğum Yeri:İstanbul

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Hüseyin Orçun Benli'dir. 2002 yılında Akademi İstanbul'dan mezun olmuştur. Okul süresince çeşitli kısa filmlerde ve belgesellerde kameramanlık yaptı. Aynı dönem çeşitli dizilerin montaj asistanlığını yaptı. 2002 yılından itibaren çeşitli dizilerde yönetmen yardımcılığı yaptı. 2012 yılı yapımı Bu Son Olsun filmiyle aynı zamanda senaryosunu da kaleme aldığı bir yapımda yönetmen koltuğuna oturdu. Hep Yek 2 (2017), Ver Kaç (2017) ve Gelincik (2020) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Gelincik
2017 Ver Kaç
2017 Hep Yek 2
2015 5 Dakkada Değişir Bütün İşler
2014 Gulyabani
2012 Bu Son Olsun
2012 Bu Son Olsun (Kısa Film)
2005 Manipulasyon (Kısa Film)

Yapımcı

2014 Kanunsuzlar
2012 Bu Son Olsun

Senaryo

2020 Gelincik
2017 Hep Yek 2
2015 5 Dakkada Değişir Bütün İşler
2014 Gulyabani
2012 Bu Son Olsun

Görev Aldığı Yapımlar

Orçun Benli Fotoğrafları

Orçun Benli Fotoğrafları