Orhan Eskiköy

Orhan Eskiköy
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.1.1980
Doğum Yeri:İstanbul

Türk görüntü yönetmeni, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde eğitim aldı. 2. sınıftayken, Özgür Doğan ile birlikte bir projede yer aldı. Bu dönemde amatör olarak belgesel filmler çekmeye karar verdi. İlk belgesel çalışması olan Hayaller Birer Kırık Ayna'yı Özgür Doğan ile birlikte çekti. Dışarıda Olmak, yönetmenin ikinci belgesel film çalışması oldu. Bu arada farklı projelerde yönetmen yardımcılığı, kameramanlık görevlerini de üstlendi.

2003 yılında Özgür Doğan ile birlikte 'iletişimsizlik' üzerine bir film yapmaya karar verdiler fakat parasal sorunlar araya girince filmi ertelediler. Eylül 2007'de filme kendi çabaları ile başladılar ve daha sonra Greenhouse Belgesel Geliştirme Atölyesi, Sundance Belgesel Fonu ve Hollanda Jan Vrijman Fonu’ndan destek aldılar. Dokuz aylık bir çalışma sonra İki Dil Bir Bavul belgesel filmini tamamladılar. Film, Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi İlk Film Ödülü'nü dahil çeşitli festivallerden çeşitli ödüller aldı.

Amacı yeni yeteneklerin orijinal film projeleri geliştirebilecekleri ve önde gelen yazarlar ve yönetmenlerle çalışabilecekleri bir ortam oluşturmak olan Sundance, Sundance Lab'in bir benzerini İstanbul'da gerçekleştirmek için seçtiği dört yönetmenden biri (diğerleri: Aslı Özge, Nesimi Yetik, ve Melisa Önel) oldu.

2012 yılında Zeynel Doğan ile birlikte, Maraş Katliamı'ndan etkilenen Kürt-Alevi bir ailenin hikayesini ele alan Babamın Sesi adlı filmi çekti.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 Taş
2016 Başgan
2011 Babamın Sesi
2008 İki Dil Bir Bavul

Senarist Olarak

2017 Taş
2011 Babamın Sesi
2008 İki Dil Bir Bavul

Yapımcı Olarak

2017 Taş
2008 İki Dil Bir Bavul

Ödüller

2012 19. Altın Koza Film Festivali - En İyi Film, Babamın Sesi
2012 19. Altın Koza Film Festivali - En İyi Senaryo, Babamın Sesi
2012 31. İstanbul Film Festivali - En İyi Senaryo, Babamın Sesi

Görev Aldığı Yapımlar

Orhan Eskiköy Fotoğrafları

Orhan Eskiköy Fotoğrafları Orhan Eskiköy Fotoğrafları Orhan Eskiköy Fotoğrafları Orhan Eskiköy Fotoğrafları Orhan Eskiköy Fotoğrafları