Orhan Kılıç

Orhan Kılıç
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :19.10.1974
Doğum Yeri:Berlin

Türk oyuncu.

Eğitim hayatını doğduğu Almanya'da tamamlayan Kılıç, 2000 senesinde Berlin Yüksek Sanatlar Akademisi'nin Oyunculuk bölümünden mezun oldu. Sanat eğitimini tamamladıktan sonra da bir süre yurtdışında kaldı. Bu süre için Stendal Şehir Tiyatro'sunda iki sezon boyunca oyunculuk ve figuranlık görevlerinde bulundu.

Türkiye'ye geldikten sonra ise ilk olarak 29-30 isimli TV dizisiyle ekranlara merhaba dedi. Bu dizinin ardından rol aldığı Sağır Oda dizisinde canlandırdığı Aras Dağlı karakteriyle tanındı ve sevildi. Başrolde yer aldığı 2018 yılı yapımı Fırtına Murat En Uzun Gece filminin senarist ve yönetmenliğini de yaparak ilk kez kamera arkasına geçmiştir.

Filmografi

2018 Fırtına Murat En Uzun Gece
2015 Pinhan
2012 Taş Mektep
2012 Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman
2006 İlk Aşk
2000 Freunde

Televizyon

2017 Diriliş: Ertuğrul
2016 Vergesst mich nicht (TV Filmi)
2015 Kara Kutu
2014 Tanıklar
2014 Diğer Yarım
2013 Osmanlı'da Derin Devlet
2012 Korkma
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam
2011 Zehirli Sarmaşık
2011 Korkma (TV Filmi)
2010 Aşk Bir Hayal
2008 Derdest
2008 Dalgakıran
2008 Elveda Rumeli
2006 Sağır Oda
2006 29-30
2005 Gül'ün Çilesi (TV Filmi)
2004 Mezar Arasında (TV Filmi)
2004 Kalp Gözü
2000 Evdeki Yabancı

Görev Aldığı Yapımlar

Orhan Kılıç Fotoğrafları

Orhan Kılıç Fotoğrafları Orhan Kılıç Fotoğrafları Orhan Kılıç Fotoğrafları Orhan Kılıç Fotoğrafları Orhan Kılıç Fotoğrafları