Orhan Oğuz

Orhan Oğuz
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :24.3.1948
Doğum Yeri:Kırklareli

Türk yönetmen.

Sinema sektörüne on altı yaşında kamera asistanlığı ile giriş yaptı. Arkadaş gruplarıyla dört kısa film gerçekleştirdi. Fotoğraf ve resim sergileri açtı. 1978 yılından itibaren görüntü yönetmeni olarak birçok ünlü yönetmenle ve oyuncuyla  çalıştı. İlk yönetmenlik deneyimini 1975 yılında Skärseld filmiyle yaşamıştır. Filmlerinde genellikle toplumun her kesiminden yalnız, suskun, kenara itilmiş insanların hayatlarını anlatmayı benimsemiştir.

Her Şeye Rağmen (1988), Dönersen Islık Çal (1992) filmleri; Süper Baba (1993), Baba Evi (1997), İkinci Bahar (1998) ve Arka Sokaklar (2006-...) dizileriyle tanınmıştır.

Yönetmenliğini yaptığı birçok film ulusal ve uluslararası birçok festivalden önemli ödüller kazanmıştır.

İlk eşi Nuray Oğuz 1993 yılında vefat etmiştir. 2002 yılında Nilüfer Açıkalın'la dünyeevine girmiştir.

Filmografi

2017 Eksi Bir
2010 Hayde Bre
2007 Aura
2004 Büyü
2000 Kara Kentin Çocukları
1999 Sara
1996 Şövalye, Pamuk Prenses ve Hain (Kısa Film)
1995 Yer Çekimli Aşklar
1994 Manisa Tarzanı
1993 Dönersen Islık Çal
1990 İki Başlı Dev
1988 Üçüncü Göz
1988 Her Şeye Rağmen
1975 Skärseld

Televizyon

2019 Arka Sokaklar
2006 Azap Yolu
2004 Zümrüt
2003 Serseri Aşıklar
2000 Karakolda Ayna Var
2000 Üzgünüm Leyla
2000 İkinci Bahar
1999 Fanatik
1997 Süper Baba
1993 Saban Askerde

Ödülleri

2018 New York Chelsea Film Festivali - En İyi Film, Eksi Bir
2018 New York Chelsea Film Festivali - En İyi Senaryo Ödülü, Eksi Bir (Eyüphan Erkul ile Birlikte)
2018 New York Chelsea Film Festivali - En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü, Cihan Yeşiltarla / Eksi Bir
2018 New York Chelsea Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Metin Belgin / Eksi Bir
1994 8. Adana Altın Koza Film Şenliği - En İyi Görüntü Yönetmeni, Zıkkımın Kökü
1994 31. Antalya Film Şenliği - En İyi 3. Film, Manisa Tarzanı
1993 7. Adana Altın Koza Film Şenliği - Jüri Özel Ödülü, Dönersen Islık Çal
1993 5. Ankara Film Festivali - En İyi Görüntü Yönetmeni, Dönersen Islık Çal
1993 15. Montpellier Film Festivali - En İyi Film, Dönersen Islık Çal
1991 10. İstanbul Film Festivali - En İyi Yönetmen, İki Başlı Dev
1991 Sinema Yazarları Derneği - En İyi Görüntü Yönetmeni, İki Başlı Dev
1991 Sinema Yazarları Derneği - En İyi 2. Film, İki Başlı Dev
1989 Cannes Film Festivali - Gençlik ödülü, Her Şeye Rağmen
1989 2. Ankara Film Şenliği - En İyi Görüntü Yönetmeni, Üçüncü Göz
1989 İstanbul Film Festivali - Üstün Başarı Belgesi, Üçüncü Göz
1988 1. Ankara Film Şenliği - En İyi Yönetmen, Her Şeye Rağmen
1988 2. Ankara Film Şenliği - En İyi Film, Her Şeye Rağmen
1988 Bari Film Festivali - En İyi Film, Her Şeye Rağmen
1988 38. Mannheim Uluslararası Film Festivali - En İyi Film, Her Şeye Rağmen
1987 Sinema Yazarları Derneği - En İyi Görüntü Yönetmeni, Amansız Yol
1985 22. Antalya Film Şenliği - En İyi Görüntü Yönetmeni, Dul Bir Kadın
1983 20. Antalya Film Şenliği - En İyi Görüntü Yönetmeni, Tomruk

Görev Aldığı Yapımlar

Orhan Oğuz Fotoğrafları

Orhan Oğuz Fotoğrafları Orhan Oğuz Fotoğrafları Orhan Oğuz Fotoğrafları