Öykü Karayel

Öykü Karayel
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :20.8.1990
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

1990 yılında İstanbul’da doğan Öykü Karayel, Çemberlitaş Kız Lisesi mezunudur. İkiz kardeşi vardır. Kenter Tiyatrosu’nda kısa bir eğitim aldıktan sonra, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. Henüz konservatuvar öğrencisiyken, Tiyatro Krek’in Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı oyunu için yapılan seçmelere katıldı ve 30 aday arasından Ayşe rolünü oynamaya hak kazandı. İlk profesyonel deneyimi olan; Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı tiyatro oyunundaki Ayşe rolüyle, 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde, Efes Özel Ödülü’nü ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü’nü almayı başardı. Performansıyla önce senarist Ece Yörenç'in ardından da yapımcı Kerem Çatay'ın ilgisini çekip 20 yaşında oyuncu olmuştur. Kuzey Güney adlı TV dizisinde, Cemre Çayak karakterini canlandırmıştır. 2014 yılındaki ilk oyunu Moda Sahnesi'nde Katil Joe ile seyircilerin karşısına çıktı. Kara Para Aşk adlı TV dizisine 30. bölüm ile dahil olmuş ve dizide İpek karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2016 İşe Yarar Bir Şey
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem (TV Dizisi)
2015 Bulantı
2015 Kara Para Aşk (TV Dizisi)
2015 Koyu Sarı: Toz
2013 Kuzey Güney (TV Dizisi)

Tiyatro

2013 Katil Joe
2010 Güzel Şeyler Bizim Tarafta

Ödülleri

2014 Haydarpaşa Lisesi - En iyi Kadın Oyuncu Ödülü, Kuzey Güney
2011 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri - Efes Özel Ödülü, Güzel Şeyler Bizim Tarafta
2011 Tiyatro Eleştirmenleri Birliği - Genç Yetenek Ödülü, Güzel Şeyler Bizim Tarafta


Görev Aldığı Yapımlar

Öykü Karayel Fotoğrafları

Öykü Karayel Fotoğrafları Öykü Karayel Fotoğrafları Öykü Karayel Fotoğrafları Öykü Karayel Fotoğrafları Öykü Karayel Fotoğrafları