Özlem Başkaya

Özlem Başkaya
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :16.7.1975
Doğum Yeri:İstanbul

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

2000 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Art Academy İzmir’de öğretmenlik yapan Özlem Başkaya; 2000 yılında Baba Ocağı dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Hayat Türküsü, Parmaklıklar Ardında, Gece Sesleri ve Benim İçin Üzülme dizilerinde rol almıştır.

İzmir Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Henry ve Ailce'nin Gizli Yaşamı' adlı oyundaki performansıyla 2. Sadri Alışık Anadolu Oyuncu Ödülleri kapsamında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2018 Kabir Azabı
2009 Sonsuz
2008 Pazar Bir Ticaret Masalı

Televizyon

2015 Ömrüm Sessiz Bir Çığlık
2012 Benim İçin Üzülme
2008 Baba Ocağı
2008 Gece Sesleri
2007 Parmaklıklar Ardında
2006 Hayat Türküsü

Görev Aldığı Yapımlar

Özlem Başkaya Fotoğrafları

Özlem Başkaya Fotoğrafları Özlem Başkaya Fotoğrafları Özlem Başkaya Fotoğrafları Özlem Başkaya Fotoğrafları