Patrick Dempsey

Patrick Dempsey
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :13.1.1966
Doğum Yeri:Lewiston

Patrick Galen Dempsey (doğum, 13 Ocak 1966 ) Amerikalı aktör ve araba yarışçısı. Dr. Derek Shepherd ('McDreamy') rolü ile Grey's Anatomy TV dizisinde ün yapmıştır. Indianapolis 500 ve birçok araba yarışında da hobi amaçlı olarak yarış hayatına devam etmektedir.

Dempsey'e 12 yaşında iken disleksi tanısı konulmuştur. 2008 oskar törenlerindeki bir röportajında Barbara Walters'a disleksi ile ilgili olarak 'beni ben yapan' şeklinde referans göstermiştir. “Bana daha çok çalışmalısın şeklinde bakış açısı kazandırmıştır” şeklinde konuşmuştur. “Asla vazgeçmedim”

Disleksi yüzünden aktör birçok rolde tüm senaryoyu ezberlemek zorunda kalmış ve hatta bazı seçmelerde rolü almada zorluklar yaşamıştır.
Filmografi
Film


1985     The Stuff     #2 Yeraltı taciri    
Heaven Help Us     Corbet    
1986     Meatballs III: Summer Job     Rudy    
1987     Can't Buy Me Love     Ronald Miller     'Genç artist ödülü'
In the Mood     Ellsworth 'Sonny' Wisecarver    
1988     Some Girls     Michael    
In a Shallow Grave     Daventry    
1989     Loverboy     Randy Bodek    
Happy Together     Christopher Wooden    
1990     Coupe de Ville     Robert 'Bobby' Libner    
1991     Mobsters     Meyer Lansky    
Run     Charlie Farrow    
1993     Bank Robber     Billy    
1994     With Honors     Everett Calloway    
Ava's Magical Adventure     Jeffrey    
1995     Outbreak     Jimbo Scott    
1997     Hugo Pool     Floyd Gaylen    
1998     Denial     Sam    
The Treat     Mike     Jonathan Gems filmi
There's No Fish Food in Heaven     The Stranger     diğer adı ile Life in the Fast Lane
1999     Me and Will     Hızlı Eddie    
2000     Scream 3     Det. Mark Kincaid    
2002     Sweet Home Alabama     Andrew Hennings (Melanie'nin nişanlısı)    
The Emperor's Club     yaşlı Louis Masoudi    
2006     Brother Bear 2     Kenai     seslendirme
Shade     Paul Parker     Kısa film
2007     Özgürlük Yazarları     Scott Casey    
Enchanted     Robert Philip     MTV Sinema ödülleri en iyi öpüşme için aday - 'En iyi performans' - 2008 National Movie Awards
2008     Made of Honor     Tom Bailey    
2010     Valentine's Day     Harrison Copeland    
Televizyon

1986     A Fighting Choice     Kellin Taylor     TV filmi
Fast Times     Mike Damone     Dizi
1989     The Super Mario Bros. Super Show!     The Plant     1 bölüm
1990     The General Motors Playwrights Theater         1 bölüm 'Merry Christmas, Baby'
1993     For Better and for Worse     Robert Faldo     Dizi
JFK: Reckless Youth     John F. Kennedy     Mini dizi
1995     Bloodknot     Tom     TV filmi
1996     The Right to Remain Silent     Tom Harris     TV filmi
A Season in Purgatory     Harrison Burns     Mini dizi
1997     20,000 Leagues Under the Sea     Pierre Arronax     Mini dizi
The Escape     Clayton     TV filmi
The Player     Griffin Mill     TV filmi
1998     The Bible: Jeremiah     Jeremiah     TV filmi
Crime and Punishment     Rodya Raskolnikov    
2000-2001     Will and Grace     Matthew     3 bölüm
2000-2002     Once and Again     Aaron Brooks     4 bölüm. - 53.cü Primetime Emmy Ödüllerinde aday
2001     Blonde     Cass     Mini dizi
2003     Lucky 7     Peter Connor    
Karen Sisco     Carl     1 bölüm
About a Boy     Carl     TV filmi
2004     Iron Jawed Angels     Ben Weissman     TV filmi
The Practice     Dr. Paul Stewart     3 bölüm
2005-günümüz     Grey's Anatomy     Dr. Derek Shepherd     Ödül - 13.cü Actors Guild Awards
Ödül - 33.cü People's Choice Awards
Ödül - 34.cü People's Choice Awards
Aday — 'Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama' at the 63rd Golden Globe Awards
Aday — 'Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama' at the 64th Golden Globe Awards
Aday — 'Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series' at the 12th Screen Actors Guild Awards
Aday — 'Outstanding Performance by a Male Actor in a Drama Series' at the 12th Screen Actors Guild Awards
Aday — 'Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series' at the 14th Screen Actors Guild Awards
Aday — 'TV — Choice Actor: Drama/Action Adventure' at the 2006 Teen Choice Awards
Aday — 'Choice TV Actor: Drama' at the 2008 Teen Choice Awards
Aday — 'Favourite Male TV Star' at the 35th People's Choice Awards
2009     Private Practice     Dr. Derek Shepherd     Bölüm: ('The Ex-Life')

Görev Aldığı Yapımlar

Patrick Dempsey Fotoğrafları

Patrick Dempsey Fotoğrafları Patrick Dempsey Fotoğrafları Patrick Dempsey Fotoğrafları Patrick Dempsey Fotoğrafları Patrick Dempsey Fotoğrafları