Peter Graves

Peter Graves
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :8.3.1926
Doğum Yeri:Minneapolis

Peter Graves, (d. 8 Mart 1926, Minneapolis - ö. 14 Mart 2010 Los Angeles), ABD'li sinema ve tv oyuncusu.

1967'den 1973'e kadar CBS kanalı'nda oynayan Görevimiz Tehlike dizisinde rol alan sanatçının kardeşi James Arness'de kendisi gibi bir oyuncudur. Graves, 1944 yılında Southwest Lisesi'nden mezun olduktan sonra ABD Ordusu Hava Kuvvetlerine katıldı. II. Dünya Savaşı sonuna kadar süren iki yıl boyunca orduda görev yaptı. Daha sonra ' Phi Kappa Psi kardeşliği' adlı katolik bir topluluğa katıldı.

1950 yılında Joan Endress ile evlendi. Bu evlilikten üç kızı ve altı torunu olan sanatçı, 70'i aşkın film ve dizide rol aldı. En çok Görevimiz Tehlike dizisindeki 'Jim Phelps' rolüyle tanındı. 2010 yılı Mart ayında ölen aktörün naaşı yakıldı.
Ödülleri

    Altın Küre Ödülü (1971)
    Emmy Ödülü

Filmografi

    Winning Your Wings (1942)
    Up Front (1951)
    Fort Defiance (1951)
    The Congregation (1952])
    Red Planet Mars (1952)
    Stalag 17 (1953)
    War Paint (1953)
    East of Sumatra (1953)
    Beneath the 12-Mile Reef (1953)
    Killers from Space (1954)
    The Yellow Tomahawk (1954)
    The Raid (1954)
    Black Tuesday (1954)
    Fort Yuma (1955)
    The Long Gray Line (1955)
    Robbers' Roost (1955)
    Wichita (1955)
    The Naked Street (1955)
    The Night of the Hunter (1955)
    The Court-Martial of Billy Mitchell (1955)
    It Conquered the World (1956)
    Hold Back the Night (1956)
    Canyon River (1956)
    Beginning of the End (1957)
    Bayou (1957)
    Death in Small Doses (1957)
    Wolf Larsen (1958)
    A Stranger in My Arms (1959)
    A Rage to Live (1965)
    Texas Across the River (1966)
    The Ballad of Josie (1967)
    Görevimiz: Tehlike (film) (1968)
    Sergeant Ryker (1968)
    The Five Man Army (1969)
    Where Have All The People Gone? (1974)
    Scream of the Wolf (1974)
    Sidecar Racers (1975)
    The Mysterious Monsters (1976)
    High Seas Hijack (1978)
    The Clonus Horror (1979)
    Survival Run (1980)
    Airplane! (1980)
    The Guns and the Fury (1981)
    Savannah Smiles (1982)
    Airplane II: The Sequel (1982)
    The Winds of War (1983)
    Aces Go Places 3 (1984)
    Number One with a Bullet (1987)
    War and Remembrance (1988)
    Addams Family Values (1993)
    7th Heaven 11 episodes (1996–2007)
    Lanetli Tepe (1999)
    Men in Black II (2002)
    Looney Tunes: Back in Action (2003)
    House 1 episode (2005)

Görev Aldığı Yapımlar

Peter Graves Fotoğrafları

Peter Graves Fotoğrafları Peter Graves Fotoğrafları Peter Graves Fotoğrafları Peter Graves Fotoğrafları Peter Graves Fotoğrafları