Peter O'Toole

Peter O'Toole
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :2.8.1932

Sekiz kere Akademi Ödülü adaylığı bulunan İrlandalı oyuncu. 

Üç kere Altın Küre ve bir kere Emmy almış, Akademi tarafından Akademi Onur Ödülü'ne layık görülmüş, sekiz kere aday gösterildiği En İyi Erkek Oyuncu Oscarını ise hiç kazanamamıştır.

Filmografi
Kidnapped (1960)
The Day They Robbed the Bank of England (1960)
Lawrence of Arabia (1962)
Becket (1964)
Lord Jim (1965)
What's New Pussycat? (1965)
How to Steal a Million (1966)
The Bible: In The Beginning (1967)
The Night of the Generals (1967)
Great Catherine (1968)
The Lion in Winter (1968)
Goodbye, Mr. Chips (1969)
Country Dance (1970)
Murphy's War (1971)
The Ruling Class (1972)
Man of La Mancha (1972)
Under Milk Wood (1973)
Rosebud (1975)
Rogue Male (1976)
Power Play (1978)
Zulu Dawn (1979)
Caligula (1979)
The Stunt Man (1980)
My Favorite Year (1982)
Supergirl (1984)
Creator (1985)
The Last Emperor (1987)
High Spirits (1988)
Wings of Fame (1990)
The Nutcracker Prince (1990)
King Ralph (1991)
The Seventh Coin (1992)
FairyTale: A True Story (1997)
Rock My World (2002)
The Final Curtain (2002)
Hitler: The Rise of Evil (2003)
Imperium: Augustus (2003)
Bright Young Things (2003)
Troy (2004)
Lassie (2005)
One Night with the King (2006)
Venus (2006)
Ratatouille (2007)
Stardust (2007)
The Christmas Cottage (2007)
The Phoenix (scheduled 2008)
Love and Virtue (2008)

Ödülleri
BAFTA Ödülleri
En İyi Erkek Oyuncu
1962 Lawrence of Arabia
Altın Küre Ödülleri
En İyi Aktör - Drama
1964 Becket
1968 The Lion in Winter
En İyi Aktör - Müzikal veya Komedi
1969 Goodbye, Mr. Chips
Emmy Ödülleri
En İyi Yardımcı Aktör - Mini-dizi/Film
1999 Joan of Arc

Görev Aldığı Yapımlar

Peter O'Toole Fotoğrafları

Peter O'Toole Fotoğrafları Peter O'Toole Fotoğrafları Peter O'Toole Fotoğrafları Peter O'Toole Fotoğrafları Peter O'Toole Fotoğrafları