Pierre Greco

Pierre Greco
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.1.1900
Doğum Yeri:Montreal

Kanadalı senarist ve yönetmen.

Montreal Üniversitesi sinema bölümü mezunudur. Meslek hayatın başlarında tanıtım, reklam, belgesel ve kısa filmler yaptı, daha sonra 2000 yılında ilk uzun metrajlı filmi olan Un petit vent de panique (Küçük Bir Panik Rüzgar) filmini yaptı. Ardından animasyona döndü ve W isimli animasyon dizi filmini yazdı ve yönetti. 150 bölümü aşan dizi 40'tan fazla ülkede yayınlandı. 2014 animasyon filmi Le Coq de St-Victor, Festival International du Film'de Enfants de Montreal'deki İzleyici Ödülü'ne layık görüldü. Kendisi halen l'École des métiers du cinéma'da ders vermektedir.

Filmografi

Yönetmen

2017 Acemi Kaşifler: Görevimiz Kocaayak
2014 Le Coq de St-Victor
2000 Un petit vent de panique

Televizyon

2006 W: The Series

Senaryo

2017 Acemi Kaşifler: Görevimiz Kocaayak
2014 Le Coq de St-Victor
2000 Un petit vent de panique

Televizyon

2006 W: The Series

Görev Aldığı Yapımlar

Pierre Greco Fotoğrafları

Pierre Greco Fotoğrafları Pierre Greco Fotoğrafları Pierre Greco Fotoğrafları Pierre Greco Fotoğrafları Pierre Greco Fotoğrafları