Piper Perabo

Piper Perabo
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :31.10.1976
Doğum Yeri:Dallas

ABD'li oyuncu.

Babası George William Perabo Portekizli, annesi Mary Charlotte Ulland ise Norveç asıllıdır. Ailesi Piper adını Amerikalı aktris Piper Laurie'den esinlenerek koymuştur. Erkek kardeşleri Noah ve Adam da kendisi gibi oyuncudur.

Ohio Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden 1998 yılında mezun olmuştur. Üniversiteden mezun olduktan sonra New York'a taşınmış ve ilk filmi olan kısa metrajlı 'Single Spaced'de rol almıştır. Whiteboyz isimli filmde rapçi olmak isteyen başrol oyuncusunun sevgilisini canlandırmıştır. Bu film sırasında Perabo 'Knuckleface Jones' isimli bir kısa metrajlı filmde daha rol almıştır.

2000 yılı Perabo'nun kariyerinde bir dönüm noktası olmuştur. 'The Adventures of Rocky and Bullwinkle' isimli filmde başrollerden birini üstlenmiş ve bu filmde FBI Ajanı Karen Sympathy'i canlandırmıştır. Şarkı yazarı olma hayaliyle New Jersey'den New York'a taşınan Jersey'in hikâyesini anlatan Coyote Ugly filmiyle asıl ününü kazanmıştır. Oyuncu ayrıca filmdeki rolü için şan, gitar, piyano ve barmaidlik dersleri almıştır. Film yakaladığı gişe başarısını aday olduğu ödüllerde sürdüremediyse de Perabo bu filmdeki 'One Way or Another' şarkısının seslendirildiği bölümle MTV Film Ödülleri 'En İyi Müzik Anı' ödülünü almıştır.

2001 yılında bağımsız Kanada filmi Kayıp ve Çılgın'da başrollerden birini üstlenmiştir. Bu filmde okuduğu yatılı okuldaki kız arkadaşlarından birine aşık olan bir karakteri canlandırmıştır. 2002 yılında 'Slap Her... She's French' isimli filmde Amerikaya gelen Fransız bir kültür değişim öğrencisi rolüne brünmüştür. 2003 yılında başrolünü Steve Martin'in üstlendiği Cheaper by the Dozen isimli filmde kalabalık bir ailenin en büyük çocuğu rolünü üstlenmiştir. Bu filmin 2005 yılında çekilen devamında da rol almıştır.

Filmografi

2019 Kod Adı: Angel
2019 The Investigation: A Search for the Truth in Ten Acts (Video)
2018 Tough Love (Kısa Film)
2017 Black Butterfly
2015 Heads Up America (Kısa Video)
2015 Into the Grizzly Maze
2012 Tetikçiler
2010 Ashes
2009 Veba
2009 Sordid Things
2008 The Lazarus Project
2008 Beverly Hills Çuvava
2007 In Vivid Detail (Kısa Film)
2007 Ben Sana Söylemiştim
2006 Prestij
2006 First Snow
2006 10th & Wolf
2005 Perception
2005 Cheaper by the Dozen 2
2005 Good Morning Baby (Kısa Film)
2005 Imagine Me & You
2005 Mağara
2005 Karas: The Prophecy (Video - Seslendirme)
2005 Edison
2004 George and the Dragon
2004 The I Inside
2004 Perfect Opposites
2003 Sürüsüne Bereket
2002 Flowers
2002 Gençlik Ateşi
2001 Kayıp ve Çılgın
2000 Followers
2000 Çıtır Kızlar
2000 The Adventures of Rocky & Bullwinkle
1999 Knuckleface Jones (Kısa Film)
1999 Whiteboyz
1997 Single Spaced (Kısa Film)

Televizyon

2019 Turn Up Charlie
2016 Notorious
2014 Covert Affairs
2013 Go On
2009 Law & Order: Criminal Intent
2008 The Prince of Motor City (TV Filmi)
2008 Backdropp NYC
2007 Doktor House

Görev Aldığı Yapımlar

Piper Perabo Fotoğrafları

Piper Perabo Fotoğrafları Piper Perabo Fotoğrafları Piper Perabo Fotoğrafları Piper Perabo Fotoğrafları Piper Perabo Fotoğrafları