Rana Cabbar

Rana Cabbar
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1945
Doğum Yeri:Şanlıurfa

1945 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Sonraki yıllarda Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kuruluş çalışmalarında bulunmuştur. Uzun zaman AST bünyesinde oyunculuk yaptıktan sonra, farklı tiyatrolarda da çalışmalar yapmıştır.

Rana Cabbar, Uğur Mumcu'nun yazdığı 'Sakıncalı Piyade' oyunundaki, 'sakıncalı' rolünü ilk oynayan aktördür. Tiyatronun yanı sıra, sinema çalışmaları da yapmaktadır. Sinema'da çalıştığı yönetmenlerden bazıları; Erden Kıral, Ömer Kavur, Şerif Gören ve Yavuz Turgul'dur. Çok önemli bir tiyatro oyuncusudur.

Filmografisi

2000'ler

  • Hayat Devam Ediyor, 2011
  • Yaprak Dökümü, 2010
  • Büyük Oyun, 2009
  • Aşk-ı Memnu, 2008
  • Kollama, 2008
  • Pars Narkoterör, 2007
  • Kara Duvak, 2007
  • Kabadayı, 2007
  • Beyaz Gelincik, 2005

1990'lar

  • Akrebin Yolculuğu, 1997
  • Şahmaran, 1993

1980'ler

  • Yer Demir Gök Bakır, 1987
  • 72. Koğuş, 1987
  • Adem İle Havva, 1986
  • Hakkari'de Bir Mevsim, 1982

Görev Aldığı Tiyatro Oyunları

  • Ferhat ile Şirin
  • Tak-Tik
  • Sakıncalı Piyade
  • Zengin Mutfağı
  • Komün Günleri
  • Aladaglı Miho
  • Nereye Payidar
  • Dimitrof
  • Ana
  • 403.Kilometre
  • Hitler Rejiminin Korku ve Sefaleti
  • Birinci Kurtuluştan
  • Nafile Dünya
  • Tozlu Çizmeler
  • Linç
  • Sınırdaki Ev
  • Eskici Dükkanı
  • Otlak
  • Durand Bulvarı
  • Sarıpınar 1914
  • Müfettiş
  • Zenginin Maceraları
  • Alis Harikalar Diyarında
  • Durdurun Dünyayı İnecek Var
  • 72.Koğuş
  • Pazar Gezintisi
  • Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç
  • Keloğlan
  • Saf Adam ve Kundakçılar
  • Ayak Bacak Fabrikası
  • İşçi
  • Dimitrof

Görev Aldığı Yapımlar

Rana Cabbar Fotoğrafları

Rana Cabbar Fotoğrafları Rana Cabbar Fotoğrafları Rana Cabbar Fotoğrafları Rana Cabbar Fotoğrafları