Reha Özcan

Reha Özcan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :5.7.1965
Doğum Yeri:Bingöl

Türk oyuncu.

Tam adı Ragıp Reha Özcan'dır. Liseyi Kartal Anadolu Lisesi'nde okuduktan sonra, lisans eğitimini 1987 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladı. Profesyonel tiyatro hayatına, 1987'de Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda başladı. 1990-91 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'na atandı. 1992-93 sezonunda Antalya’ya yerleşti ve meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu'nda devam etti. Akdeniz Üniversitesi'nin tiyatro kulübünü yönetmen olarak çalıştırdı. Ayrıca, Antalaya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda yönetmenlik yaptı. 2010-2011 sezonunda, Bedensiz Kadın oyunu ile tekrar İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, sinema ve televizyon çalışmaları da yapmıştır. Rol aldığı Bahtı Kara filmi ile birçok ödüle aday gösterilmiş ve ödül sahibi olmuştur. Aynı zamanda oyuncu Serhat Özcan'ın kardeşidir.

Filmografi

2020 Sekiz
2019 Uzun Zaman Önce
2018 Aydede
2017 Yaşamak Güzel Şey
2017 Poyraz Karayel: Küresel Sermaye
2016 İstanbul Kırmızısı
2016 Sen Benim Herşeyimsin
2015 Öyle ya da Böyle
2014 Çare-Sizlik (Kısa Film)
2014 Unutursam Fısılda
2014 Buna Değer
2013 Ölü ya da Diri
2013 Kor (Kısa Film)
2012 Tepenin Ardı
2011 Yangın Var
2011 Buhar (Kısa Film)
2009 Bahtı Kara

Televizyon

2020 Mucize Doktor
2018 Bizim Hikaye
2017 Adı Efsane
2015 Gecenin Kraliçesi
2015 Maral
2014 Karadayı
2013 Fatih
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Suskunlar
2011 Üsküdar'a Giderken
2011 Kurtlar Vadisi Pusu
2009 IV. Osman
2008 Kollama
2007 Dağlar Delisi
2005 Naciye'yi Kim Sevmez?

Ödülleri

2012 3. Malatya Uluslararası Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Tepenin Ardı
2011 16. Sadri Alışık Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Bedensiz Kadın (Tiyatro)
2011 15. Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Bedensiz Kadın (Tiyatro)
2009 4. Uluslararası İpekyolu Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Bahtı Kara
2008 8. Lions Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Gergedan (oyun)

Görev Aldığı Yapımlar

Reha Özcan Fotoğrafları

Reha Özcan Fotoğrafları Reha Özcan Fotoğrafları Reha Özcan Fotoğrafları Reha Özcan Fotoğrafları Reha Özcan Fotoğrafları