Renan Bilek

Renan Bilek
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1968
Doğum Yeri:İstanbul

Türk müzisyen ve oyuncu.

Galatasaray Lisesi mezunudur. Ortaoyuncular'da ve çeşitli filmlerde rol aldı. Bir dönem İzmir'de yaşadı; 2005'te İstanbul'a döndü. Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Soner'in yardımcısı Süleyman rolündedir.
Lise yıllarında Leke adlı bir müzik grubuna üyeydi. Grubun dağılmasından sonra, 1998 yılında yine Leke adında bir albüm yaptı.

Yurtsever Cephe'nin mitinglerinde ve Küba Dostluk Derneği'nin düzenlediği dostluk konserinde yaptığı gösterilerde müziğin ötesinde bir meddahlık örneği vermiştir.

Renan Bilek dizi çalışmasının yanı sıra 'Aramızda Kalsın' adlı tek kişilik gösterisini sergilemektedir.
1 Ekim 2012'de yayın hayatına başlayan günlük gazete soL'un çarşamba günleri yayınlanan sol Kültür ekinde 'Leke' isimli köşesinde düzenli olarak yazıları yayınlanmaktadır.

Filmografi

2019 Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu
2017 Yaşamak Güzel Şey
2016 Olanlar Oldu
2015 Geniş Aile Yapıştır
2012 Hükümet Kadın
2011 Devrimden Sonra
1990 Yeşil Bir Dünya

Televizyon

2018 Yeni Gelin
2015 Yeşil Deniz
2013 Doksanlar
2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki

Albüm

1998 Leke

Görev Aldığı Yapımlar

Renan Bilek Fotoğrafları

Renan Bilek Fotoğrafları Renan Bilek Fotoğrafları Renan Bilek Fotoğrafları Renan Bilek Fotoğrafları Renan Bilek Fotoğrafları