Renée Zellweger

Renée Zellweger
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :25.4.1969
Doğum Yeri:Texas

ABD'li oyuncu.

Tam adı Renée Kathleen Zellweger'dir. Babası Emil Eric Zellweger İsviçreli bir mühendis annesi Kjellfrid Iren Andreassen ise bir Norveç göçmeniydi. Nurse Betty (2000), One True Thing (1998), Ben, Kendim ve Sevgilim (2000) ve Bridget Jones'un Günlüğü (2001) gibi yapımlarla tanınmıştır. 2003 yılı yapımı Cold Mountain filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülü kazanmıştır. Ayrıca Nurse Betty (2000) ve Chicago (2002) filmleriyle En İyi Kadın Oyuncu dalında 2; Cold Mountain (2003) filmiyle de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında 1 olmak üzere toplam 3 tane Altın Küre kazanmıştır.

Filmografi

2019 Judy
2018 Burada ve Şimdi
2017 Aslında Sen de Benim Gibisin
2016 The Whole Truth
2016 Bridget Jones'un Bebeği
2010 My Own Love Song
2009 Kasabanın Yenisi
2009 Geç Gelen Mutluluk
2009 Canavarlar Yaratıklara Karşı (Seslendirme)
2009 39. Dosya
2008 Kanun Benim
2008 İkili Oyun
2007 Arı Filmi (Seslendirme)
2006 Miss Potter
2005 Club Oscar (Kısa Film - Seslendirme)
2005 Cinderella Man
2005 Bridget Jones Interviews Colin Firth (Video short)
2004 Köpekbalığı Hikayesi (Seslendirme)
2004 Bridget Jones - Mantığın Sınırı
2003 Soğuk Dağ
2003 Aşka Veda
2002 Chicago
2002 Beyaz Zakkum
2001 Bridget Jones'un Günlüğü
2000 Nurse Betty
2000 Ben, Kendim ve Sevgilim
1999 Şahane Bekâr
1998 One True Thing
1998 A Price Above Rubies
1997 Yalancı
1996 Yeni Bir Başlangıç
1996 The Whole Wide World
1995 The Low Life
1995 Empire Records
1994 Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil
1994 Love and a .45
1994 Gerçekler Acıtır
1994 8 Seconds
1993 Genç ve Heyecanlı

Televizyon

2019 What/If
2001 King of the Hill (Seslendirme)
1994 Rebel Highway
1994 Shake, Rattle and Rock! (TV Filmi)
1993 Murder in the Heartland (Mini Dizi)
1992 A Taste for Killing (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Renée Zellweger Fotoğrafları

Renée Zellweger Fotoğrafları Renée Zellweger Fotoğrafları Renée Zellweger Fotoğrafları Renée Zellweger Fotoğrafları Renée Zellweger Fotoğrafları