Richard Crenna

Richard Crenna
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :30.11.1926
Doğum Yeri:Los Angeles

Richard Donald Crenna (d. 30 Kasım 1926, Los Angeles, California – ö. 17 Ocak 2003, Los Angeles, California), ABD'li sinema, televizyon ve radyo aktörü ve zaman zaman televizyon yönetmeniydi.

Ailesi İtalyan kökenlidir. Crenna, Los Angeles Belmont Lisesinden sonra, Virgil Junior Lisesinde okudu. Lise eğitiminin ardından, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunda görev yaptı. Crenna bir Radyo görevlisi olarak piyade de görev yaparak II. Dünya Savaşına katıldı ve Avrupa'da, Bulge Muharebesi'nde yine radyo görevlisi olarak bulundu. II. Dünya Savaşı sonrasında, Güney California Üniversitesine gitti.

Richard Crenna, En İyi Performans dalında Altın Küre Ödüllerine aday gösterilmiş ve Emmy Ödülü ile ödüllendirlimiş bir oyuncudur.

Crenna, ilk üç Rambo filmi serilerinde John Rambo'nun eski komutanı Albay Sam Trautman'ı canlandırmıştır.

Crenna daha sonraki yıllarda Pankreas kanserine muzdarip oldu ve 2003 yılında kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Cesedi ise yakılmıştır.
Filmografi

    Let's Dance (1950)
    Red Skies of Montana (1952)
    The Pride of St. Louis (1952)
    It Grows on Trees (1952)
    Our Miss Brooks (1956)
    Over-Exposed (1956)
    The Real McCoys (1957-1963)
    Ann-Margret: Made in Paris (1965) (kısa Konu)
    John Goldfarb, Please Come Home (1965)
    Made in Paris (1966)
    The Sand Pebbles (1966)
    Wait Until Dark (1967)
    Star! (1968)
    Midas Run (1969)
    Marooned (1969)
    Doctors' Wives (1971)
    The Deserter (1971)
    Red Sky at Morning (1971)
    Catlow (1971)
    Un Flic Fr. aka 'Dirty Money' (1972)
    The Man Called Noon (1973)
    Jonathan Livingston Seagull (1973)
    Double Indemnity (1974)
    A Girl Named Sooner (1975)
    Breakheart Pass (1975)
    The Evil (1978)
    Devil Dog: The Hound of Hell (1978)
    A Fire In The Sky (1978)
    Centennial (1978)
    Wild Horse Hank (1979)
    Stone Cold Dead (1979)
    Death Ship (1980)
    Body Heat (1981)
    First Blood (1982)
    Table for Five (1983)
    The Flamingo Kid (1984)
    Terror in the Aisles (1984) (belgesel)
    (arşiv görüntüleri)
    The Rape of Richard Beck (1985)
    Rambo: First Blood Part II (1985)
    Summer Rental (1985)
    On Wings of Eagles (1986)
    Rambo III (1988)
    Doubletake (1988) (TV)
    Internal Affairs (1988) (TV)
    Leviathan (1989)
    The Hillside Stranglers (1989)
    Murder in Black and White (1990) (TV)
    Murder Times Seven (1990) (TV)
    Last Flight Out (1990) (TV)
    And the Sea Will Tell (As Vincent Bugliosi) (1991)(TV)
    Terror on Track 9 (1992) (TV)
    Hot Shots! Part Deux (1993)
    Jonathan Stone: Threat of Innocence (1994)(TV)
    The Forget-Me-Not Murders (1994) (TV)
    Janek: The Silent Betrayal (1994) (TV)
    A Pyromaniac's Love Story (1995)
    Jade (1995)
    Sabrina (1995)
    20,000 Leagues Under the Sea (1997)
    Wrongfully Accused (1998)
    Judging Amy (1999-2002)
    By Dawn's Early Light (2000)
    The Day Reagan Was Shot (2001)
    Darkness at High Noon: The Carl Foreman Documents (2002) (belgesel anlatıcı)
    Rambo 4 (2008) (Arşiv Film/geçmiyor)

Görev Aldığı Yapımlar

Richard Crenna Fotoğrafları

Richard Crenna Fotoğrafları Richard Crenna Fotoğrafları Richard Crenna Fotoğrafları Richard Crenna Fotoğrafları Richard Crenna Fotoğrafları