Richard Madden

Richard Madden
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :19.6.1986
Doğum Yeri:Renfrewshire

İskoç aktör.

HBO serisi Game of Thrones'da canlandırdığı Robb Stark ve Disney filmi Cinderella'da canlandırdığı Prens Kit karakterlriyle tanınmıştır.

Babası Richard itfaiyeci ve annesi Pat ise öğretmendir. Cara ve Lauren adlarında iki kız kardeşe sahiptir. 11 yaşındayken, utangaçlığından kurtulmak için Paisley Sanat Merkezi'nin gençlik tiyatro programına katıldı. 2007 yılında İskoçya Kraliyet Konservatuvarı'ndan mezun oldu.

Madden ilk olarak İskoç yazar Iain Banks'ın aynı adlı romanından uyarlanan Complicity filminde rol aldı, ardından BBC yapımı Barmy Aunt Boomerang TV dizisi'nde Sebastian olarak ekran karşısına geçti. İskoçya Kraliyet Konservatuvarı'nda okurken The Arches adlı gece kulübünde ve Glasgow Repertuar Şirketi'nde çalıştı. Citizen's Tiyatrosunda Franz Xavier Kroetz'ın Tom Fool adlı oyununda rol alırken Globe Tiyatrosu'ndan gelen bir ekip tarafından fark edildi ve yeni işi dolayısıyla Londra'ya taşındı. Londra'ya gittikten sonra, Globe Tiyatrosu'nda Romeo ve Juliet tiyatro oyununda Romeo karakterini canlandırdı. 2008 yılında, Malorie Blackman'ın Noughts and Crosses adlı sahne yapımında Callum McGregor'ı oynadı.

Richard Madden daha sonra BBC yapımı televizyon dizisi Hope Springs'te Dean McKenzie rolünü oynadı, ardından 2010 yapımı Chatroom filminde Ripley olarak rol aldı ve Worried About The Boy filminde İngiliz şarkıcı Kirk Brandon'ı canlandırdı.

Filmografi

2019 1917
2019 Rocketman
2018 Ibiza
2016 Branagh Theatre Live: Romeo and Juliet
2016 Baskın Günü
2015 Group B (Kısa Film)
2015 Sindirella
2013 A Promise
2011 Strays (Kısa Film)
2010 Ölüm Odası
2000 Complicity

Televizyon

2018 Bodyguard
2017 Electric Dreams
2017 Oasis (TV Filmi)
2016 Medici
2015 Lady Chatterley's Lover (TV Filmi)
2014 Klondike (Mini Dizi)
2013 Taht Oyunlari
2012 Birdsong (Mini Dizi)
2011 Sirens
2010 Worried About the Boy (TV Filmi)
2009 Hope Springs
2002 Taggart
2000 Barmy Aunt Boomerang

Video Oyunları (Seslendirme)

2014 Castlevania: Lords of Shadow 2
2013 Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate

Görev Aldığı Yapımlar

Richard Madden Fotoğrafları

Richard Madden Fotoğrafları Richard Madden Fotoğrafları Richard Madden Fotoğrafları Richard Madden Fotoğrafları Richard Madden Fotoğrafları